Tryck och design i ett

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Olle Olsson, Design director på Kostym till vänster, och Tomas Eriksson, säljchef på Marvaco.
Från vänster: Olle Olsson, design director på Kostym och Tomas Eriksson, säljchef på Marvaco.

Marvaco, prepressföretag och flexoplåtsleverantör, är på plats på Empack-mässan för att visa på möjligheterna att trycka miljövänligare med flexografi. I montern finns också designbyrån Kostym på plats.

– Vi vill visa det miljövänliga sättet att trycka med flexografi genom kontinuerlig drift, där man slipper onödiga tvättprocesser mellan olika intag. Vi visar bland annat polymersleeves itr, där man använder en tunn hylsa istället för en kliché i tryckprocessen, berättar Tomas Eriksson, säljchef på Marvaco.

Fördelarna med hylsan är att det går att trycka skarvlösa dekorer samt att man slipper arbetet med att montera klichén på tryckvalsen, menar Tomas. I samma monter finns även företagets något fristående bolag, designbyrån Kostym. På så sätt vill de visa sina möjligheter att både designa och trycka på förpackningar.

– Vi arbetar med bland annat Bergendahls som äger Citygross-kedjan och gör deras private label. Genom åren har det blivit mycket förpackningsdesign. Marvaco äger Kostym sedan några år tillbaka så det är ett integrerat samarbete som vi tror mycket på, säger Olle Olsson, design director på designbyrån Kostym.

Olika exempel som Marvaco tryckt med klichéer och repro tryck.
Olika exempel som Marvaco tryckt med klichéer och repro tryck, som bland annat visar hur man kan trycka olika nyanser.

Läs vidare

En bärlåda ska vara stark och bära fram budskapet

Den finska wellpapptillverkaren Adara Pakkaus Oy:s producerar en ny låda för bär tillverkad av obestruken vit kraftliner och med högkvalitativt tryck.
Adara_Berry box_MetsäBoard Natural WKL Brightx

Hopvikbar dricksflaska av bioplast ett alternativ till engångsflaskor

Det bulgariska start-up-företaget DiFOLD har utvecklat och lanserat en hopvikbar dricksflaska, som är tillverkad av ett växtbaserat bioplastmaterial.
Difold

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost