Tryck och design i ett

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Olle Olsson, Design director på Kostym till vänster, och Tomas Eriksson, säljchef på Marvaco.
Från vänster: Olle Olsson, design director på Kostym och Tomas Eriksson, säljchef på Marvaco.

Marvaco, prepressföretag och flexoplåtsleverantör, är på plats på Empack-mässan för att visa på möjligheterna att trycka miljövänligare med flexografi. I montern finns också designbyrån Kostym på plats.

– Vi vill visa det miljövänliga sättet att trycka med flexografi genom kontinuerlig drift, där man slipper onödiga tvättprocesser mellan olika intag. Vi visar bland annat polymersleeves itr, där man använder en tunn hylsa istället för en kliché i tryckprocessen, berättar Tomas Eriksson, säljchef på Marvaco.

Fördelarna med hylsan är att det går att trycka skarvlösa dekorer samt att man slipper arbetet med att montera klichén på tryckvalsen, menar Tomas. I samma monter finns även företagets något fristående bolag, designbyrån Kostym. På så sätt vill de visa sina möjligheter att både designa och trycka på förpackningar.

– Vi arbetar med bland annat Bergendahls som äger Citygross-kedjan och gör deras private label. Genom åren har det blivit mycket förpackningsdesign. Marvaco äger Kostym sedan några år tillbaka så det är ett integrerat samarbete som vi tror mycket på, säger Olle Olsson, design director på designbyrån Kostym.

Olika exempel som Marvaco tryckt med klichéer och repro tryck.
Olika exempel som Marvaco tryckt med klichéer och repro tryck, som bland annat visar hur man kan trycka olika nyanser.

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x