Nyans av persika är 2024 års Pantone-färg

PUBLICERAD: 8 januari 2024
UPPDATERAD: 8 januari
”En mysig persikoton som ligger inbäddad mellan rosa och orange”, årets Pantone-färg 2024 är Peach Fuzz.

Den beskrivs som varm och mjuk med en vintagekänsla samtidigt som den har en samtida atmosfär. För 25:e gången har Årets Pantone-färg utsetts och den här gången är det en sammetslen persikoton.

2024 års färg har namnet Pantone 13-1023 Peach Fuzz och befinner sig på färgskalan någonstans mellan rosa och orange. Pantone beskriver den som en varm och mjuk kulör som en kontrast till oroligheterna i världen. En sofistikerad och modern kulör men med vintage-vibbar.

– Det är en mysig persikoton som ligger inbäddad mellan rosa och orange, Pantone 13-1023 Peach Fuzz ger tillhörighet, inspirerar till omkalibrering och en möjlighet att vårda, frammana en känsla av lugn, ger oss ett utrymme att vara, känna, och läka och blomstra vare sig vi spenderar tid med andra eller tar en stund att njuta för oss själva, säger Leatrice Eiseman, vd för Pantone Color Institute i ett pressuttalande.

I år är det 25 år sedan Pantone utsåg årets färg för fösta gången, och 1999 var det Pantone 15-4020 Cerulean Blue. Sedan dess har den årliga utnämningen blivit en institution med ambitionen att fånga tidens anda.

Läs vidare

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Mackmyras storsäljare nu i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Det säger man i ett pressmeddelande. 
Mackmyrax

Nu kan du anmäla förpackningar till ScanStar 2024

Nu är det möjligt att anmäla nya förpackningslösningar till årets ScanStar, en nordisk förpackningstävling som funnits sedan år 1969.
DSSmith_Eliza-gift-basket-1

Marabou mjölkchoklad får ansiktslyftning

Marabous chokladkakor får ett nytt, modernare utseende men den unika smaken och den välkända gula färgen med röd logotyp kommer att finnas kvar.
marabou_hjärtbit_packshot

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x