Nya plåtburkar

PUBLICERAD: 26 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Emballator Duraline

Emballator Metal Group expanderar nu sin framgångsrika Duraline serie med ytterligare en version vid namn Duraline 285 Standard. Emballaget har precis som övriga produkter i serien en unik konstruktion vilket möjliggör användning av flertalet lockalternativ, allt för att passa slut kundernas krav och önskemål. Denna nya produkt finns i storlekar 10-25 liter.

Duraline serien expanderar. Vidare lanseras nu även ett nytt lockalternativ till Duraline serien vid namn EasyOpen Light Precis som namnet indikerar bygger denna på hybridtekniken där en plastring på utsidan av locket låser den i en säker position. Låsringen är avtagbar helt utan verktyg och kan återförslutas efter behov.

Genom utökningen av EasyOpen Light finns nu totalt sex st locklösningar för Duraline Standard och sedan tidigare fyra st locklösningar för Duraline UN att tillgå.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006