Nya modeller för digital etikettproduktion

PUBLICERAD: 27 oktober 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Xeikon PX3300 är en av de nya modellerna i Panther-serien. Foto: Pressbild

Xeikon lanserar nytt i Panther-serien. I version 2.0 släpps två uv-inkjetpressar som öppnar för att skriva ut fler substrat. Tillverkaren satsar också på att ge etikettkonverterare fler digitala verktyg för att förenkla sina produktionsflöden.

I Xeikons Panther-serie är det uv inkjet-teknik som gäller. Två nya etikettpressar med namnen Xeikon PX3300 och Xeikon PX2200 blir nu tillgängliga på marknaden. Dessa är en fortsatt utveckling på Xeikon PX3000 och Xeikon PX2000, föregångare som nu ersätts av de nya modellerna.

– Vi definierar en väg till full digitalisering av tryckt produktion och tillverkning. säger Filip Weymans. Vice president marketing hos Xeikon.

En digitaliserad miljö

Han säger att lyhördhet har blivit nyckeln för alla företag och kan endast uppnås effektivt genom att digitalisera alla tryckta tillverkningsprocesser, inte bara tryckning. Grunden för en digitaliserad miljö ligger i att samla in data på ett digitalt sätt, något nu Xeikon satsat vidare på. Datavolymen, som fångas upp i realtid, ska ge den information etikettkonverterare behöver för att kunna ta faktabaserade beslut.

– En annan aspekt är gränssnittsförbindelser i produktionen mellan maskiner och operatörer, som hjälper till att överföra jobbinformation mellan de olika produktionsprocesserna eller att uppmärksamma operatörer när det verkligen behövs.

– Molnanslutningen, interface för maskin till maskin och användargränssnitt för människa till maskin i våra uv-bläckstrålepressar kommer att göra det möjligt för etikettproducenter att ta verksamhetsoptimeringen till den högsta nivån. De erbjuder stor potential att maximera OEE ( Overall Equipment Effectiveness), få ökad hållbarhet och skapa en verksamhet robust för alla framtida utmaningar.

Möjligt med fler substrat

De två nya rulle till rulle-maskinerna i Panther-serien har också fått utökade maskinfunktioner som gör det möjligt att printa etiketter på ett större urval av substrat. Det gäller olika typer av självhäftande media, transparenta filmer samt bestruket papper, vinyl, PP, PE, pet och metalliserad plast. Båda maskinerna kan också konfigureras med en femte tryckenhet för vitt bläck.

 

 

 

 

 

Läs vidare

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Nordvalls Etikett först i Norden med HP Indigo V12

Som första tryckeri i Skandinavien har Nordvalls Etikett investerat i HP Indigos flaggskepp, HP Indigo V12.
HP 12x

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x