Nya etiketthandboken avtäcks på Empack

PUBLICERAD: 28 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

 etiketthandboken-avtackning

År 2003 producerade Etikettgruppen inom Grafiska Företagen sin ”Handbok i Etikett”, en praktisk guide för etikettbranschens kunder med en lång rad punkter att ha med i bilden när man beställer en etikett. Boken har varit, och är, mycket uppskattad, men 13 år har passerat och mycket har hänt, både produktions- och materialmässigt. Dags för en uppdatering med andra ord.

Under en period har olika representanter för branschen bidragit med värdefull information som gjort uppdateringen möjlig. En del texter har försvunnit, andra har modifierats och mycket har tillkommit. Det innebär att den nya etiketthandboken, som heter ”Etiketten i Fokus” har drygt trettio sidor mer information och om fattar 88 sidor.

Boken kommer att avtäckas vid en liten ceremoni den 6 oktober klockan 14.40 på stora scenen på Empackmässan i Kista där även representanter för Etikettgruppen finns på plats.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx