Nya etiketthandboken avtäcks på Empack

PUBLICERAD: 28 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

 etiketthandboken-avtackning

År 2003 producerade Etikettgruppen inom Grafiska Företagen sin ”Handbok i Etikett”, en praktisk guide för etikettbranschens kunder med en lång rad punkter att ha med i bilden när man beställer en etikett. Boken har varit, och är, mycket uppskattad, men 13 år har passerat och mycket har hänt, både produktions- och materialmässigt. Dags för en uppdatering med andra ord.

Under en period har olika representanter för branschen bidragit med värdefull information som gjort uppdateringen möjlig. En del texter har försvunnit, andra har modifierats och mycket har tillkommit. Det innebär att den nya etiketthandboken, som heter ”Etiketten i Fokus” har drygt trettio sidor mer information och om fattar 88 sidor.

Boken kommer att avtäckas vid en liten ceremoni den 6 oktober klockan 14.40 på stora scenen på Empackmässan i Kista där även representanter för Etikettgruppen finns på plats.

Läs vidare

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Etiketter: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala. Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta ger sin syn på etikettåret 2023 som han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

De går samman för lösning till förpackningsindustrin

Två leverantörer av mjukvarulösningar för förpackningsindustrin har gått samman för att leverera ett nytt molnbaserat integrerat MIS- och prepresssystem.
Esko-Printvis

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620