Nya behållare till växtskyddsmedel

PUBLICERAD: 18 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

RPC Promens Industrial och RPC Promens Innocan har tagit fram praktiska stapelbara behållare som eliminerar behovet av yttre kartong i logistiken.

RPC Promens industrial i samarbete med RPC Promens Innocan levererar förbättrade behållare för en rad olika växtskyddsmedel.

RPC Promens Industrial och RPC Promens Innocan har tagit fram nya fyrkantiga behållare till kunden Dow Agrosciences sortiment med flytande växtskyddsmedel. Behållarna som kommer i storlekarna 15 och 30 liter, ska enligt företaget både förenkla logistiken, vara mer praktiska och användarvänliga samt utgöra en mindre miljöpåverkan. Säkerhetstoppen på behållarna gör att de smidigt kan staplas på varandra och samtidigt tar bort behovet av användandet av yttre kartong. Vikten är också reducerad med 30 procent i jämförelse med föregångaren HDPE-behållaren.

– De nya förpackningarna representerar stora framsteg när det gäller deras lätta vikt, förbättrad logistik och eliminering av ytterhöljet, som alla har minskat sin totala miljöpåverkan”, säger förpackningsteamet EMEA på Dow Agrosciences i ett pressmeddelande.

Pet-behållarna produceras av RPC Promens Industrial i Ettlingen och har utvecklats i samarbete med RPC Promens Innocan.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432