Ny vodka på Systemet

PUBLICERAD: 5 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Virtuous vodka - low
Nya svenska Virtuous Vodka har med sin produkt Selection, en förpackning småflaskor med samtliga sex smaker, kvalificerat till Systembolagets fasta sortiment genom det nya rankingsystemet. Från idag tar produkten plats i hyllan på totalt 17 Systembolagbutiker runt om i Sverige.

− Det är ytterligare en stor framgång för oss och glädjande både för det visar att vår produkt står sig bra mot konkurrenterna poängmässigt, och eftersom svenskarna nu får större möjligheter att testa våra olika välsmakande naturligt smaksatta och ekologiska proukter, säger Claes Stenmark, grundaren till Virtuous Vodka.

Systembolagets nya rankingsystem betyder i kort att en produkt poängsätts utifrån lönsamhet på produkten korrigerat för artikelns volym.

Detta innebär att Virtuous Vodka Selection poängmässigt konkurrerade ut produkten på sjätteplatsen i rankingen inom premiumbehovet och produkten på åttondeplatsen i ordinarie behov.

Virtuous Vodka Selection (nr 86711) är en snygg förpackning med samtliga befintliga sex smaker: ingefära, hallon, vanilj, chili, havtorn och citron. Samtliga är helt naturligt smaksatta, ekologiska och fria från både aromämnen och tillsatser. Virtuous Vodka lanserades den andra maj förra året i beställningssortimentet och har förutom framgångarna med att nå hyllplats på Systembolaget (ingefära har fast hyllplats i ett antal butiker sedan tidigare) blivit hyllad av svenska dryckeskritiker och på senare tid även exporterats till ett antal länder om än i liten skala.

− Vårt mål att väcka liv i Sveriges långa brännvins- och vodkatradition med ett vodkamärke som tror på den äkta och rena smaken fortsätter att göra framsteg, fortsätter Claes Stenmark. Ytterligare 17 Systembolagsbutiker är många för oss och ju mer exponering på hyllan desto större chans att människor testar produkten, vilket är den bästa marknadsföringen för oss.

Om Virtuous Spirits

Virtuous Spirits är ett svenskt ansvarstagande dryckesföretag med kärlek till äkta smak. Vi vet att naturen skapar smaker bättre än människan och utvecklar våra drycker utifrån detta, med en produktion som inte tar några genvägar och är skonsam mot miljön. Företaget tillverkar och säljer Virtuous Vodka.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx