Ny vodka på Systemet

PUBLICERAD: 5 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Virtuous vodka - low
Nya svenska Virtuous Vodka har med sin produkt Selection, en förpackning småflaskor med samtliga sex smaker, kvalificerat till Systembolagets fasta sortiment genom det nya rankingsystemet. Från idag tar produkten plats i hyllan på totalt 17 Systembolagbutiker runt om i Sverige.

− Det är ytterligare en stor framgång för oss och glädjande både för det visar att vår produkt står sig bra mot konkurrenterna poängmässigt, och eftersom svenskarna nu får större möjligheter att testa våra olika välsmakande naturligt smaksatta och ekologiska proukter, säger Claes Stenmark, grundaren till Virtuous Vodka.

Systembolagets nya rankingsystem betyder i kort att en produkt poängsätts utifrån lönsamhet på produkten korrigerat för artikelns volym.

Detta innebär att Virtuous Vodka Selection poängmässigt konkurrerade ut produkten på sjätteplatsen i rankingen inom premiumbehovet och produkten på åttondeplatsen i ordinarie behov.

Virtuous Vodka Selection (nr 86711) är en snygg förpackning med samtliga befintliga sex smaker: ingefära, hallon, vanilj, chili, havtorn och citron. Samtliga är helt naturligt smaksatta, ekologiska och fria från både aromämnen och tillsatser. Virtuous Vodka lanserades den andra maj förra året i beställningssortimentet och har förutom framgångarna med att nå hyllplats på Systembolaget (ingefära har fast hyllplats i ett antal butiker sedan tidigare) blivit hyllad av svenska dryckeskritiker och på senare tid även exporterats till ett antal länder om än i liten skala.

− Vårt mål att väcka liv i Sveriges långa brännvins- och vodkatradition med ett vodkamärke som tror på den äkta och rena smaken fortsätter att göra framsteg, fortsätter Claes Stenmark. Ytterligare 17 Systembolagsbutiker är många för oss och ju mer exponering på hyllan desto större chans att människor testar produkten, vilket är den bästa marknadsföringen för oss.

Om Virtuous Spirits

Virtuous Spirits är ett svenskt ansvarstagande dryckesföretag med kärlek till äkta smak. Vi vet att naturen skapar smaker bättre än människan och utvecklar våra drycker utifrån detta, med en produktion som inte tar några genvägar och är skonsam mot miljön. Företaget tillverkar och säljer Virtuous Vodka.

Läs vidare

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx