Ny vd på Packbridge

PUBLICERAD: 24 april 2015
UPPDATERAD: 31 januari

 Exif_JPEG_PICTURE

  Per-Stefan Gersbro till höger lämnar över till Johan Mårtensson.

I samband med förpackningsklustret Packbridge årstämma den 23 april, som hölls på Media Evolution Center i Malmö, meddelade Packbridge vd, Per-Stefan Gersbro, att han kommer att lämna sin post den 1 oktober i år. Per-Stefan Gersbro är en av initiativtagarna till Packbridge, som grundades år 2010, och han har sedan dess varit vd. På rekordtid har Packbridge vuxit till det största förpackningsklustret i Europa.

Styrelsen har under våren under ledning av ordförande Per Nyström sökt efter en lämplig ersättare. Ny vd från den 1 oktober är Johan Mårtensson som varit verksam i Packbridge sedan slutet av år 2012 som projektledare med utvecklingen av cross cluster samarbete och därmed hur man skapar samarbeten mellan branscher. Innan han kom till Packbridge var han Group Marketing Manager på ÅR Carton. Samma roll har han också haft på PartnerTech.

– Vi i styrelsen ser fram emot den nystart som en ny, ung, vd naturligt innebär, säger Per Nyström.

 

”Det finns ingen perfekt tidpunkt, men nu är det en bra tid. Den är projektmässigt optimal och bästa möjliga privat och jag kan nu med stort förtroende lämna över stafettpinnen till en erfaren lagmedlem”, konstaterar Per-Stefan Gersbro.

”Min idé till Packbridge kom i slutet av 2008. Strax därefter hade jag mina första möten med de personer som kom att bli initiativtagare till Packbridge AB”.

 

”Idag är Packbridge det största förpackningsklustret i Europa, med långt över 200 medlemmar och många samarbetspartners på olika håll i världen. Starka varumärken, som Top Packaging Summit by Packbridge, Packbridge Research Forum och OpenUp har byggts. Genom våra seminarier, som alltid sänds direkt, har synlighet skapats kring allt som händer inom förpackningsområdet. En yrkeshögskola för förpackningsteknik är inne på tredje året i Eslöv och Packbridge medlemsföretag är engagerade i flera intressanta framtidsprojekt”.

 

”Det har varit en spännande och inspirerande resa, med ett härligt team.

Jag är glad och stolt över styrelsens val av efterträdare. Johan Mårtensson har varit med länge och kommer som vd att få möjlighet att utveckla Packbridge till nästa nivå”

”Packbridge är ett fantastiskt kluster och jag ser fram emot att driva utvecklingen vidare efter Per-Stefan Gersbro. Framtiden bjuder på ett flertal utmaningar inom olika områden, gränser mellan branscher suddas ut och det är viktigt att mötesplatser som kluster finns för att stimulera till nytänkande, innovation och diskussion”, säger Johan Mårtensson.

 

Fakta om Packbridge

Packbridge är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster som bildades 2010. Vi är ett snabbt växande nätverk för förpackningsindustrin och alla dess intressenter – kunder, leverantörer, forskare och innovatörer. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och – kanske viktigast – människor med människor. Över 230 företag, nordiska och internationella, är medlemmar. HK finns i Malmö.

Packbridge erbjuder medlemmarna tjänster inom utbildning, teknisk och strategisk konsultation, forskning och utveckling och en spännande mix av nätverks- och korsbefruktande aktiviteter. Frukost med Packbridge och Packbridge efter 3 är månatligen återkommande aktiviteter som alltid samlar många deltagare.

Årligen arrangeras Top Packaging Summit by Packbridge, Europas största förpackningskonferens som samlar runt 300 personer från hela världen.

Sedan 2013 har Packbridge också en bas i Sundsvall i och med att det lokala förpackningsklustret Packaging Mid Sweden blev en del av oss och nu är Packbridge North. Sundsvall. Genom att de blivit en del av Packbridge får nätverket en helt ny dimension med en intressant närhet till skogen som är en dominerande råvarukälla i förpackningsindustrin. Dessutom etablerade vi ett brofäste i Värmland där Dotank AB nu är representant för Packbridge. Dotank finns i Karlstad.

 

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}