Ny VD för Xeikon Digital Division

PUBLICERAD: 21 februari 2023
UPPDATERAD: 21 februari

 

Robert Welford är ny VD för den digitala divsionen inom Xeikon. Foto: Xeikon.

Flint Group har utsett Robert Welford till VD för den digitala divsionen inom Xeikon. Fram till nu har han varit Vice President för forskning och utveckling.

Robert började på Xeikon i september 2018 när han tog över ledningen för forskning och utveckling, med ett brett uppdrag med styrning av ingenjörsverksamheten, bläck- och tonerkompetenscentren, samt utskriftsprocessen och projektledningskontoret. Som ny VD kommer han att dra nytta av dessa kompetenser och sin gedigna bakgrund inom tryckeribranschen, eftersom företaget accelererar industrialiseringen av sin produktlinje och fortsatta integration med Flint Group.

¬Jag är väldigt stolt över att få möjligheten att leda detta teknikföretag som har varit en pionjär inom digitalt tryck sedan starten, säger Robert.

– Xeikon har alltid haft ett starkt fokus på kundcentrerad utveckling och applikationsdrivna lösningar, och dess namn har blivit synonymt med banbrytande innovationer och teknologi.

Han tillägger,:
– Det här är en spännande bransch att vara en del av, men precis som alla andra företag är jag säker på att vi kommer att få vår del av nya utmaningar och påfrestningar när marknaden och våra kunders behov fortsätter att förändras och utvecklas. Vi kommer att fortsätta vårt uppdrag att stödja tryckerier och konverterare med de verktyg de behöver för att framgångsrikt navigera i framtiden och växa sina verksamheter – inom etiketter, wellpappförpackningar och grafisk konst.

Det framgår inte av pressmeddelandet vad som händer med Benoit Chatelard som fram till nu haft vd-positionen för Flint Group Digital och Xeikon.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax