Ny vd för pantsystemet

PUBLICERAD: 28 maj 2014
UPPDATERAD: 31 januari

Returpack VDBengt Lagerman

Den 1 november tar Bengt Lagerman över som vd för Returpack Svenska AB, som ansvarar för det svenska pantsystemet av burkar och petflaskor. Han tar över efter Pelle Hjalmarsson som varit vd sedan 2008. Bengt Lagerman har lång erfarenhet inom dryckesbranschen med 17 år på ledande befattningar inom Coca-Cola systemet. Han har dessutom suttit med i Returpacks styrelse sedan 2013.

–      Vi är glada att kunna presentera en vd med gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom dryckesbranschen och som nu ska fortsätta att utveckla pantsystemen och Returpack. Coca-Cola är dessutom en av branschens ledande aktörer inom hållbar utveckling, vilket är en nyckelfråga för Returpack, säger Hans Lindblad, styrelseordförande i Returpack.

Bengt Lagerman är 53 år och har lång erfarenhet av arbete med snabbrörliga konsumentvaror. Sedan 1996 har han arbetat inom Coca-Cola, senast som Vice President Finance på Coca-Cola Enterprises där han ansvarade för företagets finansenhet i Sverige och Norge. Innan sin tid på Coca-Cola har Bengt haft olika tjänster inom Procter & Gamble.

–      Det känns mycket spännande att ha fått den här möjligheten. Sverige har ett av världens ledande pantsystem och Returpack gör en fantastisk miljöinsats som jag känner mig stolt över att bli en del av. Min målsättning är att fortsätta det långsiktiga arbetet att tillsammans med medarbetare och samarbetspartners stärka och utveckla pantsystemet ytterligare, säger Bengt Lagerman.

Samarbeten ökar återvinningen
Vi svenskar är bland de bästa i världen på att panta. Nästan nio av tio burkar och petflaskor återvinns. Returpack arbetar med konceptet Pantamera, för att öka återvinningen ytterligare och få ännu fler att panta mera. Bland annat jobbar Returpack med att göra det enklare och mer tillgängligt att panta. De senaste åren har bolaget inlett många nya samarbeten och gjort specifika insatser för att öka antalet pantställen runt om i landet. Samarbeten har inletts med kommuner, arenor, bensinstationer, idrottsföreningar, turistanläggningar och festivaler för att göra det så enkelt som möjligt för människor att gå från ord till handling och på så sätt bidra till en hållbar framtid.

Pantamera drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Returpack ansvarar för det svenska pantsystemet – ett system i världsklass. Målet är att 90% av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. I dagsläget återvinns drygt 89 procent, vilket gör Sverige till ett av de bästa länderna i världen. Årligen återvinns över 1,5 miljarder burkar och PET-flaskor. Huvudkontoret liksom fabriken ligger i Norrköping. Returpack ägs till 50% av Sveriges Bryggerier, till 25% av Svensk Dagligvaruhandel och till 25% av Livsmedelshandlarna. Returpack är en av stiftarna till Håll Sverige Rent.

Läs vidare

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy