Ny VD för kassarna

PUBLICERAD: 8 maj 2015
UPPDATERAD: 31 januari

Swedbag par_wik
Sedan den 4 maj är Pär Wik ny VD på Swedbag. Bolagets kunddrivna expansion fortsätter och förstärks med nytt ledarskap.

Fler och fler utnyttjar bärkassen som bärare av varumärke och budskap och efterfrågan av kvalitativa bärkassar ökar ständigt. Swedbag har under de senare åren haft en mycket god expansion och gjort nya investeringar inom bland annat produktion, affärsstöd och marknadskommunikation.

– Vi är experter på bärkassar och emballage och strävar hela tiden efter att bli bättre på att lösa våra kunders utmaningar inom området. För att ta nästa steg i företagets utveckling tror vi att det behövs ett nytt, friskt perspektiv utifrån. Det har vi hittat i Pär och vi är verkligen glada att få med honom på den här resan, säger Jonas Widman, delägare och bolagets tidigare VD som framöver kommer att arbeta med affärsutveckling och försäljning.

– Nu är tiden perfekt att komma in bolaget. Bolaget har en fantastisk utvecklingspotential och det finns en riktigt bra plattform att utgå ifrån. Nu ska vi fokusera på bolagets styrkor och göra det som är bra ännu bättre, säger Pär Wik.

Pär Wik har en mångårig och gedigen erfarenhet av marknadskommunikation och försäljning inom den grafiska branschen. Grunden lades med Grafisk Teknik på KTH i Stockholm, reklamtrycksförsäljning i Växjö och därefter en rad konsultuppdrag inom marknadsföring och försäljning.

I samband med bildandet av koncernen Scandinavian Business Seating 2008 tog Pär Wik ledarskapet för marknadsavdelningen i Oslo med ansvar för tre starka varumärken inom kontorsmöbler. Nu senast har han haft tjänsten som sälj- och marknadschef på Ekmans i Jönköping.

Om Swedbag
Swedbag lyfter affären med hållbara bärkassar – infrastruktur för handeln och butiker. Kassen stärker köpupplevelsen och fortsätter att kommunicera långt efter avslutat köp. Swedbag erbjuder rådgivning, logistiktjänster och ett heltäckande utbud av bärkassar. I produktionsanläggningen i Jordbro tillverkar vi bärkassar i papper med både platta och tvinnade handtag. Swedbag – specialister på bärkassar.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}