Pneumatikföretaget Aventics satsar offensivt och stärker organisationen med ny chef för den nordiska verksamheten i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Ulf Helles rekryteras internt till tjänsten från sin nuvarande position som VD för Aventics i Sverige.

Ulf Helles startade sin karriär på Bosch Rexroth 1987 och har sedan dess haft flera ledande befattningar på företaget, bland annat chef för pneumatikdivisionen. Ulf är även ledamot i styrelsen för Svenska Automationsgruppen.

– Aventics har en spännande period framför sig med det starkaste kunderbjudandet i företagets historia. Vi har nya applikationer på gång inom området pneumatik och nya samarbetspartners i alla nordiska länderna, vilket ger en markant ökning av tillgängligheten på våra produkter för våra kunder, säger Ulf Helles, ny nordenchef på Aventics.

Aventics ledning i Norden består därmed av Ulf Helles, nordisk chef samt ansvarig för svensk försäljning. Ledningsgruppen består även av Babak Tabrizi (Norge), Jouni Lehtoranta (Finland) och Hans Broholm-Bol (Danmark).