Ny vakuumteknik ger säkrare hantering och energisnåla lösningar

PUBLICERAD: 10 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

SMC Vakuum
SMC lanserar nu flera nyheter inom vakuum och erbjuder därmed ett heltäckande sortiment. Genom egen produktion av samtliga produkter garanteras högsta kvalitet för alla delar av vakuumsystemet.De nya produkterna har tagits fram med syfte att förkorta underhållstider och skapa bättre lyftkraft och på så sätt minimera produktionsstopp och maximera lönsamhet.

– Det har funnits ett behov hos våra kunder som vi nu kan tillgodose fullt ut, Vi är ju redan en välkänd aktör på pneumatikmarknaden och det var därför ett naturligt steg att ge kunderna valmöjligheten att arbeta med en leverantör,  säger Fredrik Edholm, Produktchef på SMC.

I SMCs eget sortiment finns nu:
•  Sugkoppar med Quick Release snabbinfästning
•  Ejektorer med energisparfunktion
•  Enstegsejektorer i rostfritt stål för blöta miljöer
•  Flerstegsejektorer för att minimera luftförbrukning
•  Vakuumgrippers
•  Magnetventiler för vakuum
•  Ventilblock för styrning av vakuum från pumpar
•  Magnetgrippers för plåthantering
•  Beröringsfri lyftteknik – vakuumpuck
•  Vakuumvakter + givare
•  Integrerade ejektorer i pneumatiska ventilblock
•  Vakuumregulatorer
•  Kopplingar, slangar, vakuumfilter

SMC Pneumatics AB arbetar med industriell automation och är en av världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik. SMC bedriver verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar över sjuttio länder. Produktionsanläggningar finns i Japan, Kina, Singapore, Korea, Australien, USA, Canada, Tyskland, Italien och England. SMC omsätter mer än 25 miljarder kr och har fler än 15 000 anställda. I Sverige finns huvudkontoret och lager i Stockholm, men lokalkontor och återförsäljare finns i alla delar av landet.
SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter med en omsättning på ca 25 miljarder kronor och 15 000 anställda globalt. Här i Sverige finns vi etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge, regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet. Huddingekontoret är dessutom lagerhub och har över 15000 artiklar i lager.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006