Ny vakuumteknik ger säkrare hantering och energisnåla lösningar

PUBLICERAD: 10 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

SMC Vakuum
SMC lanserar nu flera nyheter inom vakuum och erbjuder därmed ett heltäckande sortiment. Genom egen produktion av samtliga produkter garanteras högsta kvalitet för alla delar av vakuumsystemet.De nya produkterna har tagits fram med syfte att förkorta underhållstider och skapa bättre lyftkraft och på så sätt minimera produktionsstopp och maximera lönsamhet.

– Det har funnits ett behov hos våra kunder som vi nu kan tillgodose fullt ut, Vi är ju redan en välkänd aktör på pneumatikmarknaden och det var därför ett naturligt steg att ge kunderna valmöjligheten att arbeta med en leverantör,  säger Fredrik Edholm, Produktchef på SMC.

I SMCs eget sortiment finns nu:
•  Sugkoppar med Quick Release snabbinfästning
•  Ejektorer med energisparfunktion
•  Enstegsejektorer i rostfritt stål för blöta miljöer
•  Flerstegsejektorer för att minimera luftförbrukning
•  Vakuumgrippers
•  Magnetventiler för vakuum
•  Ventilblock för styrning av vakuum från pumpar
•  Magnetgrippers för plåthantering
•  Beröringsfri lyftteknik – vakuumpuck
•  Vakuumvakter + givare
•  Integrerade ejektorer i pneumatiska ventilblock
•  Vakuumregulatorer
•  Kopplingar, slangar, vakuumfilter

SMC Pneumatics AB arbetar med industriell automation och är en av världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik. SMC bedriver verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar över sjuttio länder. Produktionsanläggningar finns i Japan, Kina, Singapore, Korea, Australien, USA, Canada, Tyskland, Italien och England. SMC omsätter mer än 25 miljarder kr och har fler än 15 000 anställda. I Sverige finns huvudkontoret och lager i Stockholm, men lokalkontor och återförsäljare finns i alla delar av landet.
SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter med en omsättning på ca 25 miljarder kronor och 15 000 anställda globalt. Här i Sverige finns vi etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge, regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet. Huddingekontoret är dessutom lagerhub och har över 15000 artiklar i lager.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x