Ny vakuumteknik ger säkrare hantering och energisnåla lösningar

PUBLICERAD: 10 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

SMC Vakuum
SMC lanserar nu flera nyheter inom vakuum och erbjuder därmed ett heltäckande sortiment. Genom egen produktion av samtliga produkter garanteras högsta kvalitet för alla delar av vakuumsystemet.De nya produkterna har tagits fram med syfte att förkorta underhållstider och skapa bättre lyftkraft och på så sätt minimera produktionsstopp och maximera lönsamhet.

– Det har funnits ett behov hos våra kunder som vi nu kan tillgodose fullt ut, Vi är ju redan en välkänd aktör på pneumatikmarknaden och det var därför ett naturligt steg att ge kunderna valmöjligheten att arbeta med en leverantör,  säger Fredrik Edholm, Produktchef på SMC.

I SMCs eget sortiment finns nu:
•  Sugkoppar med Quick Release snabbinfästning
•  Ejektorer med energisparfunktion
•  Enstegsejektorer i rostfritt stål för blöta miljöer
•  Flerstegsejektorer för att minimera luftförbrukning
•  Vakuumgrippers
•  Magnetventiler för vakuum
•  Ventilblock för styrning av vakuum från pumpar
•  Magnetgrippers för plåthantering
•  Beröringsfri lyftteknik – vakuumpuck
•  Vakuumvakter + givare
•  Integrerade ejektorer i pneumatiska ventilblock
•  Vakuumregulatorer
•  Kopplingar, slangar, vakuumfilter

SMC Pneumatics AB arbetar med industriell automation och är en av världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik. SMC bedriver verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar över sjuttio länder. Produktionsanläggningar finns i Japan, Kina, Singapore, Korea, Australien, USA, Canada, Tyskland, Italien och England. SMC omsätter mer än 25 miljarder kr och har fler än 15 000 anställda. I Sverige finns huvudkontoret och lager i Stockholm, men lokalkontor och återförsäljare finns i alla delar av landet.
SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter med en omsättning på ca 25 miljarder kronor och 15 000 anställda globalt. Här i Sverige finns vi etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge, regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet. Huddingekontoret är dessutom lagerhub och har över 15000 artiklar i lager.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front