Ny vakuumteknik ger säkrare hantering och energisnåla lösningar

PUBLICERAD: 10 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

SMC Vakuum
SMC lanserar nu flera nyheter inom vakuum och erbjuder därmed ett heltäckande sortiment. Genom egen produktion av samtliga produkter garanteras högsta kvalitet för alla delar av vakuumsystemet.De nya produkterna har tagits fram med syfte att förkorta underhållstider och skapa bättre lyftkraft och på så sätt minimera produktionsstopp och maximera lönsamhet.

– Det har funnits ett behov hos våra kunder som vi nu kan tillgodose fullt ut, Vi är ju redan en välkänd aktör på pneumatikmarknaden och det var därför ett naturligt steg att ge kunderna valmöjligheten att arbeta med en leverantör,  säger Fredrik Edholm, Produktchef på SMC.

I SMCs eget sortiment finns nu:
•  Sugkoppar med Quick Release snabbinfästning
•  Ejektorer med energisparfunktion
•  Enstegsejektorer i rostfritt stål för blöta miljöer
•  Flerstegsejektorer för att minimera luftförbrukning
•  Vakuumgrippers
•  Magnetventiler för vakuum
•  Ventilblock för styrning av vakuum från pumpar
•  Magnetgrippers för plåthantering
•  Beröringsfri lyftteknik – vakuumpuck
•  Vakuumvakter + givare
•  Integrerade ejektorer i pneumatiska ventilblock
•  Vakuumregulatorer
•  Kopplingar, slangar, vakuumfilter

SMC Pneumatics AB arbetar med industriell automation och är en av världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik. SMC bedriver verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar över sjuttio länder. Produktionsanläggningar finns i Japan, Kina, Singapore, Korea, Australien, USA, Canada, Tyskland, Italien och England. SMC omsätter mer än 25 miljarder kr och har fler än 15 000 anställda. I Sverige finns huvudkontoret och lager i Stockholm, men lokalkontor och återförsäljare finns i alla delar av landet.
SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter med en omsättning på ca 25 miljarder kronor och 15 000 anställda globalt. Här i Sverige finns vi etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge, regionkontor i Göteborg, Lund och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet. Huddingekontoret är dessutom lagerhub och har över 15000 artiklar i lager.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx