Ny teknik för variabelt tryck på flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 4 juli 2017
UPPDATERAD: 4 juli

Ebeam Technologies och deras samarbetspartners intar Labelexpo Europe med en digital smalbanig rull-lösning för personalisering av flexibla förpackningar och etiketter.

Ebeam technologies, utvecklare och tillverkare av elektronstråleteknik, tillsammans med deras samarbetspartners Uteco och INX digital international kommer vara på plats under mässan Labelexpo Europe. De kommer visa upp en ny digital produktionslinje,  som de hävdar är den första digitala och industriella smalbaniga rull-lösningen för personalisering av flexibla förpackningar och etiketter för indirekt kontakt med livsmedel. En produktionskedja från ax till limpa.

Fördelen med den nya produktionslinjen som har bläckstråleteknik och härdning med elektronstråleteknik sägs vara möjligheten till variabla utskrifter som exempelvis kan användas för produktkampanjer i korta serier och personalisering av produkter. Produktionslinjen har ett fyrfärgssystem, en hastighet på upp till 25 meter per minut och en upplösning på 720 gånger 360 dpi.

Labelexpo Europe hålls 25 till 28 september i Bryssel.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front