Ny standardkapsyl

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Emballator spetskapsyl
Sedan lång tid tillbaka erbjuder Emballator Växjöplast ett sortiment av enhandskapsyler för livsmedel. Detta har gjort att en stor mängd flaskverktyg har tagits fram för att passa till kapsylerna. Flera kunder har frågat efter möjligheten att köpa spetskapsyler som passar till samma flaskor som påtrycks enhandskapsyler med garanti. Företaget kan med glädje berätta att man nu har utökat sortimentet av standardartiklar med just denna artikel.

– Det ger våra kunder möjligheten att bredda sitt sortiment och utbud utan att nödvändigtvis skaffa nya format på flaskor, berättar Henrik Rasmussen, ansvarig säljare för livsmedelsprodukter.

Den nya produkten är tillgänglig med 4,4 och 7,4 millimeters öppning.

Emballator Växjöplast utvecklar och tillverkar kapsyler till Nordens och världens ledande varumärken. Drivkraften är att hjälpa kunderna att bli valda, när produkten möter sina kunder. Utveckling, design och produktion sker i Växjö, i produktionslokaler klassade både för livsmedel och läkemedel. Företaget har ca 50 anställda som tillsammans producerar dygnet runt, alla veckans dagar.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx