Ny platschef i Kungälv

PUBLICERAD: 21 april 2015
UPPDATERAD: 31 januari

Nordvalls Mikael Gabrielsson

Mikael Gabrielsson kommer närmast från Visutech i Göteborg; den största leverantören för digitala produktionslösningar för den grafiska industrin och agentur för HP Indigo i Skandinavien. Han har lång erfarenhet av tryckeribranschen, produktionsflöden och -processer samt ledarskap och kommer att ingå i Nordvalls ledningsgrupp.
Hej Mikael och välkommen till Nordvalls! Hur kommer det sig att du hamnade här?

– Vi har haft en relation sedan min tid på Visutech, som senast i höstas sålde två nya digitalpressar till Nordvalls. Jag blev tillfrågad om den här tjänsten och tyckte att det lät som en kul och spännande utmaning. Kungälv är en mycket effektiv produktionsenhet idag men givetvis ska vi ständigt utvecklas och jobba med förbättringsåtgärder. Så jag ser verkligen fram emot att få vara med på den här resan.
Eftersom jag närmast kommer från den digitala världen tycker jag givetvis även det är roligt att Nordvalls har valt att satsa alltmer på den här trycktekniken och jag har många tankar och idéer som jag tror kan komma till nytta för företaget.
Kan du berätta om tidigare arbetslivserfarenheter?

– Närmast kommer jag från Visutech där jag under mina 4,5 år på bolaget jobbade som säljchef, kundtjänstansvarig och ansvarig för teknikerna i Norden. Innan dess var jag på Bording i Borås – ett danskt, börsnoterat bolag inom den grafiska branschen. Där var jag ansvarig för produktionen på fyra ställen i Sverige och för våra kommunikationsflöden och arbetsflöden. Tidigare har jag även varit delägare i två tryckerier. Så med åren har man hunnit bygga upp en rätt stor erfarenhet.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax