Ny packlina ger ruljans på kakor

PUBLICERAD: 26 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Kaktillverkaren Poppies International bygger packlina i Zonnebeke, Belgien.

Poppies International investerar i en ny packlina och hoppas nu kunna öka och effektivisera produktionen av kakor och bakelser.

Kak- och bakelsetillverkaren Poppies International har beställt en ny packlina från Ishida Europe:s belgiska agent BRN. Större effektivitet, flexibilitet och förbättrad kvalitetskontroll ses som de stora fördelarna med den nya linan som blir stationerad i Poppies fabrik i Zonnebeke, Belgien. Med sitt speciella distributionssystem klarar packlinan hantera såväl brickor som påsar, samtidigt som den väger och kvalitetskontrollerar alla typer av förpackningar.

Ishidas linjära multihuvud ska klara att hantera och väga 50 brickor med en vikt på 125 gram styck inom en minut. Utöver företagets egna kakmärken, Twists och Palmiers, producerar även företaget kakor till flertalet andra nationella och internationella återförsäljare. Det kräver snabba omställningar på packlinan avseende format, mått och förpackningar – ibland upp till sju gånger under ett skift. Med den nya packmaskinen görs dessa omställningar på 15 minuter.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a