Ny laserstans för snabba och kreativa förpackningar av kartong

PUBLICERAD: 1 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Gafs Highcon - low
Tänk kartong med detaljer i former som tidigare varit omöjliga. Tänk att gå direkt från idé till produktion. Tänk att få hundratals prototyper, istället för en enda, som kan testas på marknaden. Allt inom loppet av några timmar.

Laserstansen Hihgcon Direct-To-Pack innebär liten revolution för konsumentförpackningar i kartong. Gafs Kartong är först i Norden med Highcons laserskärning i sin tillverkning av förpackningar.
Maskinen skapar sina egna verktyg på en bråkdel av den tid det tar att skapa ett konventionellt stansverktyg. Det ger utrymme för justeringar i förpackningen, snabbare och billigare än förut.

– Detta betyder att du kan komma ut på marknaden med mer intressanta förpackningar, på mycket kortare tid. Laserskärning ger helt nya perspektiv på hur du kan utveckla din försäljning med design och innovativa förpackningar, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Du som designar, skapar kampanjer för eller helt enkelt säljer produkter i förpackningar av kartong ska inte missa att se prover på laserskärning hos Annelill Annvik och Lasse Svärd i Gafs monter L:12.

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax