Ny laserstans för snabba och kreativa förpackningar av kartong

PUBLICERAD: 1 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Gafs Highcon - low
Tänk kartong med detaljer i former som tidigare varit omöjliga. Tänk att gå direkt från idé till produktion. Tänk att få hundratals prototyper, istället för en enda, som kan testas på marknaden. Allt inom loppet av några timmar.

Laserstansen Hihgcon Direct-To-Pack innebär liten revolution för konsumentförpackningar i kartong. Gafs Kartong är först i Norden med Highcons laserskärning i sin tillverkning av förpackningar.
Maskinen skapar sina egna verktyg på en bråkdel av den tid det tar att skapa ett konventionellt stansverktyg. Det ger utrymme för justeringar i förpackningen, snabbare och billigare än förut.

– Detta betyder att du kan komma ut på marknaden med mer intressanta förpackningar, på mycket kortare tid. Laserskärning ger helt nya perspektiv på hur du kan utveckla din försäljning med design och innovativa förpackningar, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Du som designar, skapar kampanjer för eller helt enkelt säljer produkter i förpackningar av kartong ska inte missa att se prover på laserskärning hos Annelill Annvik och Lasse Svärd i Gafs monter L:12.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front