Ny laserstans för snabba och kreativa förpackningar av kartong

PUBLICERAD: 1 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Gafs Highcon - low
Tänk kartong med detaljer i former som tidigare varit omöjliga. Tänk att gå direkt från idé till produktion. Tänk att få hundratals prototyper, istället för en enda, som kan testas på marknaden. Allt inom loppet av några timmar.

Laserstansen Hihgcon Direct-To-Pack innebär liten revolution för konsumentförpackningar i kartong. Gafs Kartong är först i Norden med Highcons laserskärning i sin tillverkning av förpackningar.
Maskinen skapar sina egna verktyg på en bråkdel av den tid det tar att skapa ett konventionellt stansverktyg. Det ger utrymme för justeringar i förpackningen, snabbare och billigare än förut.

– Detta betyder att du kan komma ut på marknaden med mer intressanta förpackningar, på mycket kortare tid. Laserskärning ger helt nya perspektiv på hur du kan utveckla din försäljning med design och innovativa förpackningar, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Du som designar, skapar kampanjer för eller helt enkelt säljer produkter i förpackningar av kartong ska inte missa att se prover på laserskärning hos Annelill Annvik och Lasse Svärd i Gafs monter L:12.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006