Ny kartong-kvalitet

PUBLICERAD: 27 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso CKB - low

 

Stora Enso lanserar en ny  för wellpapp, lådor och displayer. Den nya kvaliteten med ytvikten 195 g/m2 är perfekt för kombinationer med andra material tack vare sin släta yta och effektivitet i konverteringsprocesser. Kartongens resurseffektivitet gör den till ett hållbart val.

Som ytskikt erbjuder CKB exceptionell styrka, sprickningsresistens och goda limningsegenskaper. Kartongens höga bulk ger en slät yta som förebygger tvättbrädeseffekten vid laminering på flutingmaterial.

Stora Enso har utvecklat CKB för maximal resurseffektivitet genom att under hösten införa en särskild lättviktsteknik för samtliga ytvikter. Kapacitetsökningarna på Skoghalls Bruk säkerställer tillgängligheten. CKB finns nu i ytvikter från 175 till 380 g/m2. Viktminskningen gör dessutom CKB till ett mer hållbart val eftersom produktionen kräver mindre råmaterial. CKB är ett populärt material för förpackningar och multipacks bland många varumärkesägare som producerar vin, öl och andra drycker.

”Vi har höga förväntningar på CKB och tror på en större andel av linermarknaden eftersom kartongen tack vare den lägre ytvikten är mer hållbar och konkurrenskraftig”, säger Öystein Aksnes, General Packaging Segment Director på Stora Enso.

CKB är en flerskiktig kraftkartong. Kreativa designers kan använda den bruna baksidan för att ge förpackningen en mer naturlig känsla. Stora Enso erbjuder CKB med flera specialbeläggningar som ger förpackningsdesigners ytterligare valmöjligheter. CKB erbjuder dessutom alltid ett utmärkt skydd för förpackningens innehåll, effektiv logistik och varumärkesfördelar. Kartongen är även känd för sin utmärkta körbarhet i tryck- och konverteringsprocesser.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620