Ny kartong-kvalitet

PUBLICERAD: 27 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso CKB - low

 

Stora Enso lanserar en ny  för wellpapp, lådor och displayer. Den nya kvaliteten med ytvikten 195 g/m2 är perfekt för kombinationer med andra material tack vare sin släta yta och effektivitet i konverteringsprocesser. Kartongens resurseffektivitet gör den till ett hållbart val.

Som ytskikt erbjuder CKB exceptionell styrka, sprickningsresistens och goda limningsegenskaper. Kartongens höga bulk ger en slät yta som förebygger tvättbrädeseffekten vid laminering på flutingmaterial.

Stora Enso har utvecklat CKB för maximal resurseffektivitet genom att under hösten införa en särskild lättviktsteknik för samtliga ytvikter. Kapacitetsökningarna på Skoghalls Bruk säkerställer tillgängligheten. CKB finns nu i ytvikter från 175 till 380 g/m2. Viktminskningen gör dessutom CKB till ett mer hållbart val eftersom produktionen kräver mindre råmaterial. CKB är ett populärt material för förpackningar och multipacks bland många varumärkesägare som producerar vin, öl och andra drycker.

”Vi har höga förväntningar på CKB och tror på en större andel av linermarknaden eftersom kartongen tack vare den lägre ytvikten är mer hållbar och konkurrenskraftig”, säger Öystein Aksnes, General Packaging Segment Director på Stora Enso.

CKB är en flerskiktig kraftkartong. Kreativa designers kan använda den bruna baksidan för att ge förpackningen en mer naturlig känsla. Stora Enso erbjuder CKB med flera specialbeläggningar som ger förpackningsdesigners ytterligare valmöjligheter. CKB erbjuder dessutom alltid ett utmärkt skydd för förpackningens innehåll, effektiv logistik och varumärkesfördelar. Kartongen är även känd för sin utmärkta körbarhet i tryck- och konverteringsprocesser.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx