Ny interaktiv utbildningsmiljö

PUBLICERAD: 18 december 2014
UPPDATERAD: 18 december

Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond har beviljat medel för utveckling av en ny interaktiv utbildningsmiljö på Brobygrafiska.

Brobygrafiska ska skapa en Innovation Studio – ett virtuellt rum som bland annat ska innefatta en programvara som används för att bygga upp en virtuell butiksmiljö med möjlighet att placera grafiska produkter/förpackningar. För varumärkesägarna är varje hylldecimeter i butik värda stora summor och genom att i virtuell miljö kunna jämföra olika förpackningar skapas förutsättningar för att lyckas i marknadsföringen. Visualisering i virtuella miljöer är inte bara tidssparande och miljövänligt utan ger också möjligheten att driva utvecklingen av grafiska produktioner inom förpackningsindustrin till nästa nivå.

– Investeringen gör de studerande redo för arbetslivet och kan tillföra spetskompetens till de krav som marknaden eftersöker i sina anställningskriterier. Vi kommer att kunna ge branschen en möjlighet att möta marknadens krav på allt snabbare genomloppstid av nylanseringar med smarta och flexibla lösningar, säger Gunnar Berggren, tf verksamhetsansvarig Brobygrafiska.

I projektet ingår dessutom investering i ett nytt mätinstrument i Brobygrafiskas flexografitryckpress som ger en mer optimal inställning. Detta leder till besparingar av material och färg vilket innebär mindre miljöbelastning samtidigt som tryckkvaliteten höjs.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006