Ny helhetslösning för wellpapp

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Automationssystemet X4 sätter ihop wellpapplådor.

Packsize har lanserat förpackningsmaskinen X4. Enligt företaget är det första on demand-automationssystemet som kan skära, vecka, märka och limma en platt wellpapplåda på 12 sekunder.

Den USA-tillverkade förpackningsmaskinen, med sitt dynamiska system, uppfyller dagens kunders krav på snabb förpackning, distribution och höga förväntan på stora volymer, skriver företaget på sin hemsida. Produktlådorna tillverkas utifrån efterfrågan i minsta möjliga lådor, vilket leder till minskade leveranskostnader och miljövänligare förpackningar

– Distributionsföretag idag söker ökad automatisering i de maskiner de installerar i sina anläggningar”, säger Packsize vd Hanko Kiessner.

De färdiga wellpapplådorna kan köras upp direkt på ett transportband, placeras på en vagn eller paketeras för leverans direkt intill maskinen. Maskinen kan även kopplas samman med upp till fyra andra och producerar då upp till 1200 lådor i timmen.

 

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx