Ny generalagent för PFM

PUBLICERAD: 2 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Peter Lundin och Mikael Mauermann på BL Products i Norrköping.

BL Products i Norrköping är ny generalagent för PFM, Packaging Machinery Group.

Packaging Machinery Group,PFM, har sitt säte i Torrebelvicino i Italien. De startade 1964 och tillverkar årligen över 1000 förpackningsmaskiner vilket gör dem till både en av de största aktörerna i Europa och även en av de äldsta tillverkarna av förpackingsmaskiner.
I företagsgruppen ingår företagen BG Pack, MBP, Pfmeccania och SPS, och antalet anställda uppgår till 500. Omsättningen ligger på 100 miljoner euro och under den senaste tioårsperioden har den årliga tillväxten ökat med uppåt 18 procent. Av omsättning återinvesterar PFM 3 procent till forskning och utveckling. Nu blir alltså BL Products i Norrköping generalagent för PFM.

PFM senaste maskin går under namnet MBP R 700.

– PFM bygger både vertikala och horisontella förpackningsmaskiner för food och non-food -applikationer, vilket borgar för att vi kan erbjuda effektiva lösningar på de olika önskemål och krav som våra kunder har, säger en nöjd Mikael Mauermann, säljare hos BL Products.

PFM har under vårkanten lanserat en ny maskin som går under namnet MBP R 700. Denna vertikala förpackningsmaskin har fler fördelar; utrymmes-och högeffektiv, lätt att använda, den använder vakuumteknik, och kan fjärrstyras. Det senare betyder att viss service kan göras online, vilket innebär snabba åtgärder samt att det sparas både på restid och miljö.

– MBP R 700 kommer att vara en huvudattraktion i PFMs monter på Interpack, så vi välkomnar alla Pack Swedens läsare att besöka oss i Hall 13/C15, för att få en djupgående demonstration, avslutar Mikael Mauermann.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}