Ny förpackning till pålägg

PUBLICERAD: 2 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Med insikt om att enpersonshushåll är den vanligaste boendeformen i Sverige, lanserar Pärsons ett mini-pack med sitt populära pålägg Tunna skivor. Denna 120 g förpackning är också en smart lösning för familjer där antalet medlemmar kan variera veckovis när barnen växlar mellan att bo hos båda sina föräldrar.

− Som producent av Sveriges mest sålda pålägg vill vi kunna erbjuda smarta frukostlösningar för alla typ av hushåll – oavsett om man bor ensam eller har en stor familj. Genom att addera en miniförpackning till vårt sortiment kan alla typ av hushåll äta Tunna skivor alla veckor om året, säger Carina Lauer, Head of Category Cold Cuts HKScan.

Förutom det praktiska med mini-pack för mindre hushåll och för familjer som bara dukar till storfrukost varannan vecka, så finns det även miljömässiga fördelar. Enligt Livsmedelsverket slängs 1 miljon ton matavfall varje år i Sverige. Störst andel matsvinn står hushållen för som varje år slänger 239 000 ton mat som hade kunnat ätas, vilket ger konsekvenser för både jordens resurser och för familjers plånböcker.

− Svenskarnas vanor av att slänga stora mängder mat i onödan har under flera år varit ett omdiskuterat ämne och det är ständigt aktuellt att hitta smarta lösningar. Genom att erbjuda ett mini-pack som alternativ till den vanliga förpackningen, kan vi möta olika hushålls behovsmängd av frukostpålägg samtidigt som vi skapar förutsättningar för ett minskat matsvinn, säger Carina Lauer.

Pärsons miniförpackning med Tunna skivor lanseras i butik under vecka 16 och kommer i smakerna rökt- och kokt skinka och rökt salami med köttursprung Sverige, rökt kalkon med råvaruursprung Tyskland samt örtkryddad kyckling med kyckling från Danmark.

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax