Ny flaggskeppsmodell för falskartong

PUBLICERAD: 20 maj 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Nya HP Indigo 35K för exklusiv falskartong finns nu tillgänglig på marknaden. Foto: Pressbild

HP Indigo utökar sin portfölj. Nu lanseras HP Indigo 35K, en digitalpress för falskartong i exklusiva kvaliteter, som är en vidareutveckling av HP Indigo 30000.

Enligt HP Indigo är etikett- och förpackningsindustrin en snabbt växande marknad, framför allt när det gäller falskartong och etiketter. Det som driver den tillväxten är till exempel möjligheten att optimera logistikkedjorna med on demand-printing. Därför ser HP behovet av nya uppdaterade modeller i HP Indigo-serien, inte minst flaggskeppet HP Indigo 35K.

Denna nya modell gör det bland annat möjligt att trycka med tunnare substrat, från 150 mikron, för applikationer så som styv kartong, och den trycker med HD-kvalitet med upp emot 1600 dpi. Den är utrustad med HP:s vita bläck, Electroink Premium White, för högre opacitet, Electroink Invisible Yellow och Tresu iCoat.

Snabbare färgmatchning

Dessutom finns HP Indigos färgautomationsteknologi Spot Master tillgänglig för såväl digitalpressarna 25K som nya 35K. Spot Master ska öka produktiviteten inom den digitala förpackningsindustrin med snabbare och mer korrekt färgmatchning, med en noggrannhet på mindre än två delta E och mindre än tre meter spill. Enligt företaget innebär Spot Master att varje etikett ska se exakt likadan ut, oavsett var och när den har tryckts.

En annan nyhet som tillverkaren presenterar i samband med släppet är HP Indigo Secure, en uppsättning av lösningar för säkerhets- och varumärkesskydd. Secure omfattar hårdvara, mjukvara, media och bläck som ska innebära en säker tryckprocess för kunden.

Lanserar ytterligare modeller

Även när det gäller den molnbaserade mjukvaran PrintOS presenteras nyheter. Bland annat PrintOS Learn som innebär en individuell och kontinuerlig lärandeprocess som baseras på utrustningen och användarprofilen. Dessutom finns nu PrintOS Supplies Inventory som utifrån historisk användning av förbrukningsvaror säger till när det är dags att göra en ny beställning.

I samband med nya 35K släpps även ytterligare två Indigo-modeller: HP Indigo 8K digitalpress för etiketter och krympfilmer i långa serier och HP Indigo 6P som är en smalbanig digitalpress för simplex-utskrift av foto och kommersiella applikationer.

 

Text: Anja Degerholm

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x