Ny fabrik för lagertruckar

PUBLICERAD: 11 december 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Jungheinrich Degernpoint

Jungheinrich har investerat totalt 40 miljoner euro i sin nya fabrik i Degernpoint i Tyskland och kan nu stärka sin marknadsposition och tillväxt ytterligare.

Den 27:e november slogs portarna officiellt upp på Jungheinrichs nya fabrik för lagertruckar och systemtruckar. Fabriken ligger i industriområdet vid Degernpoint i södra Tyskland, i närheten av Moosburg där trucktillverkarens största produktionsanläggning redan ligger. Produktionen av systemtruckar flyttades i september från Moosburg till Degernpoint. Fabriken byggdes för att Moosburgfabriken nått sin maxkapacitet.

Jungheinrich har investerat över 40 miljoner euro i den nya fabriken. Anläggningen har över 23 000 kvadratmeter golvyta och har kapacitet att producera mer än 3 000 lagertruckar och systemtruckar om året.

– Den nya fabriken i Degernpoint är en viktig investering för Jungheinrich. Den låter oss arbeta för hållbar tillväxt, stärkt marknadsposition och att säkra arbetstillfällen i regionen. Idag är drygt 300 personer anställda vid fabriken i Degernpoint, berättar Klaus Dieter Rosenbach, som sitter i koncernens ledningsgrupp.

Truckarna som tillverkas i den nya fabriken skeppas till kunder över hela världen. Jungheinrich är en marknadsledare inom lagertruckar och systemtruckar i Europa och enligt Rosenbach är en ökad efterfrågan på denna typ av truckar att vänta, även i andra delar av världen.

-Vi förväntar oss en årlig marknadsökning på upp till 15 procent. Framförallt i de växande ekonomierna i Asien, Östeuropa, Mellanöstern och Sydamerika, då vi ökat försäljningen där under de senaste månaderna.

Tillverkningen av motviktstruckar kommer fortsätta vid Jungheinrichs anläggning i Moosburg, där optimering av produktionsprocessen och ökad kapacitet för tillverkning av motviktstruckar redan planeras.

Jungheinrich AG grundades 1953 och är idag en av världens största leverantörer av truckar, ställage och lagerlösningar. Den årliga tillverkningen är över 85 000 truckar. Företaget har totalt 11 000 anställda och en omsättning på över 2 miljarder Euro. Jungheinrich Svenska AB grundades 1958 och är helägt av det tyska moderbolaget. Företaget har ca 130 medarbetare och en omsättning på över 300 miljoner kronor.

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}