Ny 61 mm kapsyl

PUBLICERAD: 15 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Emballator Växjöplast 61 mm

Emballator Växjöplast kan med stolthet berätta att sortimentet av standardartiklar har utökats med ytterligare en kapsyl, denna gång med en 61 mm dunkkapsyl. Anna Hammarstedt, utvecklingsingenjör på Växjöplast, är den som har konstruerat produkten och hon berättar att utmaningen i framtagningen av denna kapsyl bland annat låg i att liknande kapsyler existerar på marknaden idag och att det gällde utveckla en produkt som inte bara är bättre, utan också erbjuder unika möjligheter som attraherar marknaden. Mycket tid har lagts på att ta fram en kapsyl med tilltalande design utan att för den skull ge avkall på hög funktionalitet och de tuffa krav som finns i regelverket ADR, UN.

Kapsylen är kompatibel med ett antal olika liners för att på så sätt bättre kunna anpassa förslutningen efter innehåll, vilket ger en ökad trygghet.

I tuff konkurrens blir det allt viktigare att stärka sitt varumärke, något företaget har tagit fasta på. Kapsylen kan präglas med just er logo och på så sätt bli unik. Logon bidrar också till att skydda kundens varumärke och blir en del av en tredimensionell garantifunktion (svetsbar liner, sektionerad garantiring – för att tydligt påvisa bruten förpackning och sist men inte minst logon, som en garant för innehållet).

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}