Nu kan du anmäla förpackningar till ScanStar 2024

PUBLICERAD: 15 februari 2024
UPPDATERAD: 15 februari

 

Ett vinnande bidrag från DS Smith förra året. Foto: ScanStar.

Nu är det möjligt att anmäla nya förpackningslösningar till årets ScanStar, en nordisk förpackningstävling som funnits sedan år 1969.

Alla förpackningar som är designade, tillverkade eller används i Norden kan anmälas till tävlingen. Ett vinnande bidrag har rätten att vara med och tävla om en WorldStar, tävlingen som arrangeras av World Packaging Organisation.

Deadline för årets tävling är den 1 juni, vinnarna annonseras den 1 september. Juryn består av Ksenija Garbazenka, PlusPak (Danmark), Lars Windeman, PacsOn (Sverige), Ole Anton Bakke, Jotun A/S (Norge), Virpi Korhonen, Sense’n’Insight (Finland).

Mer info finns på http://www.scanstar.org

Läs vidare

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

The Power Of Art

Den kända konstnären Sir Peter Blake känd för till exempel The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bands skivomslag, har slagit sig ihop med Budweiser för att skapa ett unikt projekt – en serie popkonstinspirerade burkar.
blake 3x

Ecoleans nya förpackningsstorlek har fokus på bekvämlighet och miljö

Ecolean Air 125-formatet är en 125 ml förpackning som är designad för att erbjuda en bekväm förpackningsupplevelse.
ecoleanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax