Nu blir det grafisk mässa i april

PUBLICERAD: 26 januari 2022
UPPDATERAD: 24 januari
5–7 april samlas den branschen för grafisk mässa på Kistamässan. Foto: Pressbild

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia, som även bjuder på en hel del utställare inom förpackning, har fått nya datum – 5–7 april.

– Den ursprungliga tiden, i början av februari, kändes dock vara för tidigt med tanke på den smittspridning som pågår i samhället. Därför är vi glada att Kistamässan kunde ge oss tiden 5-7 april i stället, säger Sign&Prints publisher Peter Ollén.

Peter Ollén.
Tre år sedan sist

Den 12 januari tog regeringen beslut om att högst 500 personer fick vistas i en mässlokal samtidigt. Eftersom enbart utställarna nästan skulle utgöra denna kvot blev det omöjligt att genomföra Sign&Print Scandinavia som planerat den 8–10 februari. Därför togs beslut om att flytta fram mässan. Och nu pågår planeringen för fullt för att göra en så bra mässa som möjligt i april. Peter Ollén ser ett uppdämt behov i branschen att se maskiner i drift, känna på material, göra affärer och nätverka.

– Därför är jag glad att vi nu äntligen, efter tre år, ska kunna hålla Sign&Print Scandinavia mässa igen, säger Peter Ollén.

Späckat program i dagarna tre

På den grafiska branschmässan får besökarna se de senaste produktnyheterna inom allt från tryck och print, skylt och storformat, efterbehandling till förpackning och material. Förutom nätverkande och möten i montrarna går det att lyssna till ett seminarieprogram som rullar alla tre dagarna med flera inbjudna talare.

Mer information finns på hemsidan signochprint.se där kan du läsa om utställarna och registrera dig som besökare, helt gratis.

Läs vidare

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx