Norrmejerier förstärker med ny förpackningsutvecklare

PUBLICERAD: 30 maj 2024
UPPDATERAD: 30 maj
Eva Göransson ska utveckla Norrmejeriers förpackningar.

Norrmejerier ska utveckla förpackningar som inte bara gör produkterna mer attraktiva på hyllorna, utan också driver företagets tillväxt och närvaro i hela landet. Med nya förpackningsutvecklaren Eva Göransson ska Norrmejerier fortsätta att vara en föregångare inom hållbar förpackningsutveckling.

Med en bakgrund som maskiningenjör och erfarenhet från industriföretaget ÅLÖ i Umeå, där hon har arbetat inom produktionsteknik, produktionsplanering och leverantörskvalitet, kommer Eva Göransson att ingå i Norrmejeriers marknads- och innovationsavdelning.

Förpackningsutveckling är en strategisk komponent för att företaget ska lyckas nå lönsam tillväxt i hela Sverige genom bland annat starka varumärken, produktutveckling och konsumentdriven innovation. Hennes uppgift blir att säkerställa att förpackningarna uppfyller konsumenternas förväntningar, produktspecifika krav samt fungerar i hela kedjan, från tillverkning till transport till användning, vilket kräver en djup förståelse för teknik- och produktionsprocesser.

– Eva är en driven och engagerad kollega med en imponerande förmåga att få resultat. Hennes erfarenhet av kvalitetsarbete och starka känsla för produktkvalitet och service gör henne till en ovärderlig tillgång för att utveckla förpackningslösningar som inte bara uppfyller konsumenternas förväntningar, utan också bidrar till företagets tillväxt i hela landet, säger Norrmejeriers produktutvecklingschef Cecilia Järvholm.

Förpackningsutvecklingen är även en viktig del i Norrmejeriers hållbarhetsstrategi. För att nå ambitiösa klimat- och hållbarhetsmål blir det avgörande att minska mängden förpackningsmaterial och avfallet genom att öka andelen återvunnet material och återvinningsbara förpackningar. Eva Göransson kommer att spela en nyckelroll i detta arbete, särskilt med tanke på snabba förändringar inom förpackningsindustrin och de pågående kraven från EU.

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a