Nordvalls investerade i sin andra HP Indigo V12 på Drupa

PUBLICERAD: 3 juni 2024
UPPDATERAD: 3 juni
Nordvalls och HP firade med bubbel efter att affären gällande en andra HP Indigo V12 var i hamn.

För några månader sedan investerade tryckeriet Nordvalls Etikett i en HP Indigo V12. Under Drupa-mässan i Düsseldorf blev det klart att företaget köper ytterligare en press av samma modell.

Nordvalls pecialiserar sig på tillverkning av självhäftande etiketter och blev i början av mars den första etikettproducenten i Skandinavien att satsa på en HP Indigo V12. En maskin som använder den så kallade LEPx-teknologin för en både effektiv och hållbar produktion med snabb inställningstid och mindre spill.

– Tidigare i år sa jag att tillväxt är en del av Nordvalls DNA. Att investera i vår andra HP Indigo V12 på mindre än sex månader representerar vårt engagemang för att utveckla digital tryckteknik och vår konvertering från flexo till digitaltryck, säger Patrik Jenemark, vd för Nordvalls, i ett pressuttalande.

Markus Weiss, General Manager HP Industrial Print EMEA, kommenterar affären så här:

– På HP strävar vi efter att investera i att utveckla teknik som hjälper våra kunder att vara redo för framtiden, skapa tillväxt och leverera den senaste tekniken kombinerat med HP:s expertis inom modern etikettproduktion. Vi är mycket glada över att Nordvalls har valt att installera ytterligare en HP Indigo V12. Detta är ett bevis på att våra kunder litar på HP:s tekniska innovationer.

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a