Nordisk förpackningsmässa i maj

PUBLICERAD: 26 januari 2021
UPPDATERAD: 24 januari
AGI och nord emballage välkomnar till en digital nordisk mässa om förpackning och e-handel. Foto: Arkivbilder/kollage

De internationella mässorna är inställda men 10–12 maj arrangeras en nordisk, digital mässa med fokus på förpackning och e-handel. Det är AGI-förlaget med Pack Sweden som arrangerar och tidningen nord emballage som är med och marknadsför och styr upp seminarierna. Mässan har fått namnet Packnorth.

– Vi har tagit fram ett koncept för digitala mässor, när det stod klart att vi inte kan mötas fysiskt. Den första mässan, för Sign&Print, genomför vi den 9 – 11 februari. Där har vi fått med flertalet viktiga aktörer. Nu är ambitionen att göra samma sak med Packnorth inom förpackning, berättar Daniel Carlsson, som är projektledare.

– För oss är det viktigt att vara med och ge företagen en möjlighet att presentera nytänkande som till exempel skulle ha visats på Interpack. Man får här en ny kanal ut till marknaden. Vi ser det här som en innovativ idé som vi vill stödja, säger Bo Wallteg, som är chefredaktör på nord emballage.

Den digitala mässan är enkel för utställarna att ställa ut på och snabb för besökarna att gå runt på. Besökaren går in i en monter och klickar på en säljare, varefter ett videosamtal startar och en demonstration kan äga rum. Besökaren kan också välja att istället följa någon av de över 100 live presentationerna. Där går det bra att via chatten ställa frågor som talaren direkt kan svara på. Naturligtvis går det också utmärkt att bara gå från monter till monter och se på de nya produkterna.

– För den som vill testa hur Packnorth fungerar, rekommenderar jag att redan nu registrera sig på signprintconnect.se. I början av februari lanserar vi sedan packnorth.se. Den 19 april kan besökarna börja boka tider hos utställarna och den 10 maj öppnar vi portarna, avslutar Daniel Carlsson.

 

För mer info om att ställa ut:

Daniel Carlsson, daniel.carlsson@agi.dk, +46 736 563 609
Peter Ollén, po@agi.se, +46 730 298 733
Daniel Wahlgren, Daniel.wahlgren@agi.se, +46 763 178 091

För redaktionella tips och förslag på presentationer:

Claes Nordström, claes.nordstrom@agi.se, +46 735 252 401
Bo Wallteg, bo.wallteg@nordemballage.se, +46 703 207 163
Henrik Christiansen, henrik.christiansen@agi.dk, +45 313 320 12

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Coca-Cola testar flaskor utan etikett i Storbritannien

Coca-Cola har lanserat ett tillfälligt försök i Storbritannien för att ta bort etiketterna från Spriteflaskorna på 500 ml för att hjälpa till att förenkla återvinningsprocessen.
sprite

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x