Norden möttes i Riga

PUBLICERAD: 12 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Eventansvarig Mikael Bryske, gladde sig över ännu ett besöksrekord.

När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. 

– Det började med att vi skulle ha ett litet öppet hus. Nu verkar det ha formats till en mindre mässa och andra leverantörer frågar redan nu om nästa år. Dessutom har det blivit ett internationellt event och jag har redan fått signaler om att vi blir betydligt fler nästa år, säger en glad Mikael Bryske, när han sammanfattar dagarna i Riga.

Parallellt med det öppna huset lanserades Plockmatic Industrial, som är en egen enhet som återförsäljer en rad kompletterande produkter.

– I Plockmatic Industrial ska vi specialisera oss på produkter som printerbolagen kan sälja som komplement till sina skrivare. Det kan vara utrustning som stansar och präglar eller skapar kapslar av förpackningstryck. Det kan också vara kopplat till storformat och specialanpassade lösningar som ökar värdet på det som kommer ut ur skrivarna, förklarar Mikael Bryske, som driver det nya affärsområdet tillsammans med Tommy Segelberg, direkt under koncernchef Jan Marstorps ledning.

 

Peter Fröberg och Kent Mattsson från BF Grafiska Maskinservice blev rundvisade av Bo Larson från Plockmatic Document Finishing och Mavis Lai från tillverkaren av Die Cuttern Rotary Die Cutter RDC-3852.

Kurre Wahlstedt från finska Grafitrio tittade på laminering ihop med Urmas Rauam från Tallin och Petri Salovaara från skidstaden Lahti.

Bo Heiwe är nordisk representant för tjeckiska Komfi, som tillverkar lamineringsmaskiner.

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x