Norden möttes i Riga

PUBLICERAD: 12 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Eventansvarig Mikael Bryske, gladde sig över ännu ett besöksrekord.

När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. 

– Det började med att vi skulle ha ett litet öppet hus. Nu verkar det ha formats till en mindre mässa och andra leverantörer frågar redan nu om nästa år. Dessutom har det blivit ett internationellt event och jag har redan fått signaler om att vi blir betydligt fler nästa år, säger en glad Mikael Bryske, när han sammanfattar dagarna i Riga.

Parallellt med det öppna huset lanserades Plockmatic Industrial, som är en egen enhet som återförsäljer en rad kompletterande produkter.

– I Plockmatic Industrial ska vi specialisera oss på produkter som printerbolagen kan sälja som komplement till sina skrivare. Det kan vara utrustning som stansar och präglar eller skapar kapslar av förpackningstryck. Det kan också vara kopplat till storformat och specialanpassade lösningar som ökar värdet på det som kommer ut ur skrivarna, förklarar Mikael Bryske, som driver det nya affärsområdet tillsammans med Tommy Segelberg, direkt under koncernchef Jan Marstorps ledning.

 

Peter Fröberg och Kent Mattsson från BF Grafiska Maskinservice blev rundvisade av Bo Larson från Plockmatic Document Finishing och Mavis Lai från tillverkaren av Die Cuttern Rotary Die Cutter RDC-3852.

Kurre Wahlstedt från finska Grafitrio tittade på laminering ihop med Urmas Rauam från Tallin och Petri Salovaara från skidstaden Lahti.

Bo Heiwe är nordisk representant för tjeckiska Komfi, som tillverkar lamineringsmaskiner.

Läs vidare

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x