Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

PUBLICERAD: 7 maj 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Ida Sigvardsson hos Norden Machinery ser fram emot samtal och kontakter för att diskutera tubfyllningsmaskiner på förpackningsmässan Packnorth.

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Norden Machinery designar och tillverkar maskiner samt installerar hos kund. De erbjuder även service och reservdelar. Företagets sortiment med tubfyllningsmaskiner finns i hela hastighetsspannet för fyllning och försegling tuber. Dessa kan hantera från 40 upp till 1 000 tuber per minut – med eller utan kartonerare eller tråg och boxpackare i maskinlinjerna.

Fyllning och försegling av tuber kan göras på mer än ett sätt, oavsett om det till exempel är tandkräm eller kaviar som ska fyllas i tuberna, förklarar Ida Sigvardsson, marketing specialist hos Norden Machinery.

– Du kan ha raka eller trimmade kanter, förstås olika tubmaterial, och det finns olika krav på maskinens utförande beroende på vilken produkt som ska produceras. På dessa applikationer har vi jobbat upp en spetskompetens.

Företaget, som ställer ut på den digitala förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, har nyligen kommit tillrätta i nya lokaler. Flytten gick från ett anrikt kvarter där hjärtat av Kalmars verkstadsindustri och maskintillverkning funnits sedan 1877. Nu finns de norr om staden, öster om E22:an.

– Vi tycker det är viktigt att föra en tät dialog i projekt runt nya maskiner. Tillsammans med kunden kan vi enas om vad det är som, förhoppningsvis, både produktion och marknadsavdelningen vill åstadkomma, och vilka krav som finns på denna produktion.

Ida Sigvardsson säger att de ser fram emot samtal och kontakter för att diskutera tubfyllningsmaskiner och hitta nya lösningar för tubproduktion på Packnorth-mässan. Och har kunder frågor om sina existerande maskiner så är det bara att höra av sig. Vi brukar säga att det är en tub inblandad i allt vi gör, säger hon.

– Det finns bra möjligheter att blåsa nytt liv i sin maskin med nytt styrsystem, eller kanske uppgradera Norden-maskinen då nya funktioner önskas –förpackningstekniska eller produktmässiga. De som har Nordenmaskiner eller har nya tubprojekt på gång är varmt välkomna att kontakta oss. Äntligen en möjlighet att träffa kunder igen.

Packmaskinen NTP80 möjliggör packning av tuber i låda eller tråg i samma maskin. Foto: Pressbild

Vilken produkt kommer ni lyfta fram lite extra?

– Vi såg ett behov av att utveckla en maskin som ersätter manuellt packande av tuber i kartong och tråg. Dels för att det är ett enahanda arbete, dels för att det är lättare att eliminera kvalitetsbrister såsom fel antal tuber per förpackning med en automatiserad lösning. Resultatet blev NTP80 – tråg och Boxpackaren som ställs efter enkanaliga tubfyllare och packar upp till 80 tuber per minut i diverse olika packmönster.

Vad utmärker den maskinen?

– NTP80:n är en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. Med NTP80 finns möjligheten att packa tuber i låda eller tråg i samma maskin med extremt korta omställningstider. Vi plockar bort ett enahanda jobb till förmån för automatiserad produktion.
– På tråget finns en möjlighet att visa upp sitt varumärke på förpackningen. Stående eller liggande tuber i tråg kan ställas direkt på hyllan i en livsmedelsaffär eller stormarknad.

 

Fotnot: Den digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021. Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras här.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x