Namnbyte: PackSweden blir Packnorth

PUBLICERAD: 14 augusti 2021
UPPDATERAD: 24 januari
PackSweden blir Packnorth en nyhetsajt som bevakar hela förpackningsbranschen. Foto: Skärmdump

Nu byter vi namn på nyhetssajten till Packnorth. Ett naturligt steg för nyhetsbevakningen och  för att stärka varumärket i Norden kopplat till den nystartade förpackningstävlingen Packnorth Award.

Namnbytet genomförs för att ge läsarna och alla som verkar i förpackningsbranschen ett mer enhetligt intryck – och i förlängningen ett starkare varumärke på nordisk basis.

Peter Ollén, förläggare på förlaget AGI Publishing House och ansvarig utgivare för Packnorth.

– Med Packnorth får vi en gemensam namnstruktur och vi är glada att nu kunna presentera allt som sker inom förpackningsområdet under ett och samma paraply, säger Peter Ollén, förläggare på förlaget AGI Publishing House och ansvarig utgivare för Packnorth.

Nytt namn och utseende

Nyhetssajten Packnorth går alltså hädanefter under samma namn som den nystartade nordiska förpackningstävlingen Packnorth Award samt mässkonceptet Packnorth Expo.

– Man kan säga att produkten växer med det nya namnet, det ska bli väldigt spännande att få jobba i ett bredare perspektiv, säger Daniel Wahlgren, försäljningschef för AGI och Packnorth.

Utöver själva namnändringen kan läsarna notera att nyhetssajten och nyhetsbrevet har fått en ny logga och nya färger. I övrigt kommer läsarna känna igen sig och få nyhetsbreven levererade två gånger i veckan:

Daniel Wahlgren, försäljningschef för AGI och Packnorth.

– Innehållsmässigt arbetar vi vidare i vår strävan att bevaka branschen i Norden och leverera de bästa förpackningsnyheterna med ett extra fokus på egenproducerat material. Inte minst gäller detta inom växande områden som fullfillment, etiketter, logistik och hållbar förpackningsdesign, säger Peter Ollén.

Förpackningstävling är igång

Packnorth Award pågår under hösten 2021. En förpackningstävling där formgivare, materialväljare och konstruktörer får pröva sina alster mot varandra. Tävlingsbidragen ska vara inskickade senast den 1 november. Vinnarna presenteras på Packnorth Expo-mässan på Kistamässan den 9 februari 2022. I Danmark kommer bidragen att presenteras i en utställning på ett Packnorth-event i Odense, 18–19 maj 2022.

Förpackningsmässa 8–10 februari

Förpackningsmässan Packnorth är ett mässkoncept i pop up-form. I februari genomfördes den första digitalt  och hade ett drygt 30-tal utställare. Nästa år poppar den för första gången upp som en fysisk mässa och hålls samtidigt som den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i Stockholm, 8–10 februari. Peter Ollén ser många fördelar och synergieffekter när förpackningsindustrin nu får chans att möta skylt- och printbranschen under tre dagar.

– Det kommer att bli ett förpackningsuniversum för Norden.

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x