Namnbyte för Trioplast

PUBLICERAD: 2 mars 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Andreas Malmberg, vd för koncernen som numera heter Trioworld. Foto: Pressbild

Efter att polyetentillverkarna Trioplast och nederländska AFP gick samman för drygt ett år sedan är det nu dags att förenas i ett nytt gemensamt namn.

Trioplast, baserade i Smålandsstenar, producerar förpackningslösningar av polyetenfilm för bland annat transport- och livsmedelsbranschen. I slutet av 2019 förvärvade företaget nederländska AFP. Koncernen, organiserad i fem divisioner inriktade på olika branscher, omsätter 5,5 miljarder kronor. Nu förenas koncernstrukturen i ett och samma namn – Trioworld.

Återvunnen plast ska öka

Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har en djärv plan att öka innovationstakten med fokus på användande av återvunnen plast. De är säkra på att plast kan göra världen tryggare och mer miljövänlig. Optimering av plastanvändningen och en reducering av kunders koldioxidavtryck blir viktigt faktorer framåt, enligt Andreas Malmberg, vd för koncernen:

– Den viktigaste faktorn på den här resan är användningen av återvunnen plast i vår produktportfölj. Vi har som mål att avsevärt öka vår användning av återvunnen plast. Vi tar sikte på att ha en andel på över 30 procent återvunnen plast i våra produkter innan 2025 och en mer långsiktig målsättning på mer än 50 procent återvunnen plast.

Ett nytt kapitel

Med det nya namnet Trioworld är de fast beslutna att driva på övergången till cirkulära produkter.

– Vi är experter som förstår vad våra kunder behöver för att kunna framtidssäkra sina verksamheter, fortsätter Andreas Malmberg. Vi tänker på plast på ett nytt sätt – Re-thinking plastic. Detta är ett nytt kapitel för koncernen och vi välkomnar gamla och nya kunder och intressenter att följa med på vägen mot en cirkulär ekonomi inom plast.

Koncernens tio produktionsanläggningar finns i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna.

Senaste nytt

Tetra Pak testar förslutningar av papper

Under ett par år har Tetra Pak testat fiberbaserade barriärmaterial tillsammans med det portugisiska företaget Lactogal. Packnews har tidigare berättat om det. Ganska lite om resultatet har blivit känt, vi har försökt få en intervju på temat med Tetra Pak utan att lyckas, men nu satsar man vidare mot mer fiber genom att testa förslutningar som är pappersbaserade.
Tetra 2x

Håll Sverige Rent undrar vem som ska jobba mot nedskräpning nu

Stiftelsen Håll Sverige Rent står inför en avgörande fråga, vem ska betala för arbetet med att forma normer och beteenden gällande nedskräpning i samhället? Den statliga finansieringen har helt försvunnit, producenterna av engångsplastprodukter får delvis ta kostnaden om bidraget blir noll kronor, men kanske kan klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) ändra på det i vårbudgeten. Det skriver Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz i det här debattinlägget.
Johannax

DePoly i Schweiz etablerar demoanläggning för unik återvinning av PET- och polyesteravfall

Schweiziska DePoly inviger i sommar en demoanläggning med en kapacitet på 500 ton per år för att ge gårdagens plast ett nytt syfte, samtidigt som de säkrar 23 miljoner dollar från sponsorer.
depoly1

Fiberbaserad beläggning för värmeförsegling tävlar i Packnorth Award 2025

Bidragen fortsätter komma in till årets Packnorth Award. Ett intressant bidrag är inte en förpackning i sig utan en ny, fiberbaserad beläggning för värmeförsegling. Den är anmäld i kategorin Biobaserade förpackningar i tävlingen.
WOODMER-Seal-3x

Läs vidare

Nya livsmedelsförpackningar från Plus Pack med åttiofem procent återvunnet material

Danska Plus Pack lanserar nu Cubus, ett cirkulärt och återvinningsbart livsmedelsförpackningssortiment som erbjuder flexibla förslutningsalternativ. Den nya serien förpackningar är återvinningsbara och effektiva för kalla måltider och snacks som frukt, nötter, sallader, tapas och yoghurt.
Cubus fælles_edit2x

Tara Pac lanserar IBC-container från Schütz med trettio procent återvunnet material

I Sverige representeras Schütz av Tara Pac i Lund. Nu lanserar de en nyhet i sortimentet, en IBC-behållare med så kallad Green Layer teknologi.
ps-ibc-produkte-headerbild-volle-breite-green-layer-ibc-produkte

Tetra Pak elektrifierar transporter mellan lager i Malmö

För första gången använder Tetra Pak en helt eldriven lastbil. Lastbilen utgår från Tetra Pak i Lund, där den laddas över natten. Därefter lastas den och körs till två externa lager i Malmö hamn.
tetra lastbilx

Zetas matlagningsoljor kommer nu i vätskekartongförpackning

Zetas matlagningsoljor, Solrosolja och Rapsolja, kommer i en ny, lättare kartongförpackning med mindre plast och med antidroppfunktion.
Zeta-matlagningsolja-Tetra-Pak