Namnbyte för Trioplast

PUBLICERAD: 2 mars 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Andreas Malmberg, vd för koncernen som numera heter Trioworld. Foto: Pressbild

Efter att polyetentillverkarna Trioplast och nederländska AFP gick samman för drygt ett år sedan är det nu dags att förenas i ett nytt gemensamt namn.

Trioplast, baserade i Smålandsstenar, producerar förpackningslösningar av polyetenfilm för bland annat transport- och livsmedelsbranschen. I slutet av 2019 förvärvade företaget nederländska AFP. Koncernen, organiserad i fem divisioner inriktade på olika branscher, omsätter 5,5 miljarder kronor. Nu förenas koncernstrukturen i ett och samma namn – Trioworld.

Återvunnen plast ska öka

Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har en djärv plan att öka innovationstakten med fokus på användande av återvunnen plast. De är säkra på att plast kan göra världen tryggare och mer miljövänlig. Optimering av plastanvändningen och en reducering av kunders koldioxidavtryck blir viktigt faktorer framåt, enligt Andreas Malmberg, vd för koncernen:

– Den viktigaste faktorn på den här resan är användningen av återvunnen plast i vår produktportfölj. Vi har som mål att avsevärt öka vår användning av återvunnen plast. Vi tar sikte på att ha en andel på över 30 procent återvunnen plast i våra produkter innan 2025 och en mer långsiktig målsättning på mer än 50 procent återvunnen plast.

Ett nytt kapitel

Med det nya namnet Trioworld är de fast beslutna att driva på övergången till cirkulära produkter.

– Vi är experter som förstår vad våra kunder behöver för att kunna framtidssäkra sina verksamheter, fortsätter Andreas Malmberg. Vi tänker på plast på ett nytt sätt – Re-thinking plastic. Detta är ett nytt kapitel för koncernen och vi välkomnar gamla och nya kunder och intressenter att följa med på vägen mot en cirkulär ekonomi inom plast.

Koncernens tio produktionsanläggningar finns i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x