Minst nittiofem procent återvunnen plast i nya dämpningskuddar

PUBLICERAD: 12 december 2023
UPPDATERAD: 12 december

 

Bild: SEE

SEE (tidigare Sealed Air) har lanserat en ny serie uppblåsbara luftkuddar av märket BubbleWrap som innehåller minst 95 procent återvunnen plast för att stödja främst e-handelsföretag att nå hållbarhetsmålen.

För att komplettera användningen av återvunnet plastinnehåll är nya Extreme HRC Air Pillows tunnare och lättare än alternativa uppblåsbara LDPE-kuddar. Detta hjälper till att minska materialanvändning och energiförbrukning, utan att kompromissa med skyddsförpackningens prestanda.

– Vi har utvecklat en tunnare skyddande luftkuddefilm på 20 mikron, vilket innebär cirka 20 procent mindre plast än jämförbara luftkuddar som är 25 mikron. Detta gör det möjligt för företag att minska användningen av förpackningsmaterial och kan bidra till att ytterligare förbättra hållbarheten genom lägre energiförbrukning vid tillverkning av förpackningar och transport av förpackade varor, sager Andrea Questa, Fulfillment Marketing Manager EMEA på SEE.

De nya luftkuddarna är tillverkade av en blandning av 40 procent Post-Industrial Recycled (PIR) och 55 procent Post-Consumer Recycled (PCR) plast och kan luftfyllas på begäran med SEE:s Brand Rocket förpackningssystem. Detta kan producera upp till 100 kuddar per minut, vilket gör det möjligt för operatörer att blåsa upp dämpning snabbt och konsekvent.

Extreme HRC Air Pillows finns i långa rullar på 1 280 meter för att möta operatörens krav på färre förpackningsbyten och för att minimera schemalagda stillestånd. Rocket-systemet och Extreme HRC Air Pillows är en idealisk lösning för operatörer som bearbetar mellan 250 – 500 förpackningar per dag och som är angelägna om att möta växande krav på hållbara förpackningar och leveranskedjor.

– Det nya materialet finns i rullar som mäter 1 280 meter för att ge operatören färre byten och för att minska schemalagda stillestånd. Systemet med maskin och material är en idealisk lösning för operatörer som använder mellan 250 och 500 förpackningar per dag och som vill leverera hållbara förpackningar och leveranskedjor, säger Andrea Questa.

BubbleWrap-märket Extreme HRC luftkuddar finns i fyra bredder inklusive 200 mm, 250 mm, 300 mm och 350 mm.

Läs vidare

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432