Minislid som konfigureras efter behov

PUBLICERAD: 26 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics_PI_104_13_MSC_01 - low
Med ett stort antal konfigurationsalternativ blir MSC, den nya minisliden från Aventics, en mångsidig komponent. Diameter, slaglängd, prestanda, styrning, antal kolvar och kopplingar är lätt att definiera med den intuitiva konfiguratorn. MSC finns i flera olika utföranden och kan konfigureras för specifika uppgifter där användaren själv väljer dämpning, ändlägeslås och kompletterande utrustning.

– Aventics lanserar en ny minislid som är liten och kräver minimalt installationsutrymme och som kan konfigureras efter kundens olika automationsbehov, säger Björn Lindberg, teknisk chef på Aventics.

Med gränssnittet Easy-2-Combine kan minisliden lätt kombineras med andra komponenter i ett system utan att det krävs ytterligare montageplattor. Eftersom det går att direktmontera MSC med vridmoduler, kolvstångslösa cylindrar, andra styrenheter eller gripdon är den idealisk i många olika industrilösningar, speciellt inom automatisering och hantering.

MSC:s storlek gör den lämplig för kompakta maskinkonstruktioner. Beroende på förutsättningarna för installation, kan sensorer, slaglängdsbegränsningar och luftanslutningar installeras på båda sidorna. Det är också möjligt att installera två minislider parallellt. Med förspänd och därmed glappfri skenstyrning och åkbord urfräst ur ett stycke får MSC maximal stabilitet och hög precision med små toleranser – även vid höga vridmoment och stora laster.

Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax