Minislid som konfigureras efter behov

PUBLICERAD: 26 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics_PI_104_13_MSC_01 - low
Med ett stort antal konfigurationsalternativ blir MSC, den nya minisliden från Aventics, en mångsidig komponent. Diameter, slaglängd, prestanda, styrning, antal kolvar och kopplingar är lätt att definiera med den intuitiva konfiguratorn. MSC finns i flera olika utföranden och kan konfigureras för specifika uppgifter där användaren själv väljer dämpning, ändlägeslås och kompletterande utrustning.

– Aventics lanserar en ny minislid som är liten och kräver minimalt installationsutrymme och som kan konfigureras efter kundens olika automationsbehov, säger Björn Lindberg, teknisk chef på Aventics.

Med gränssnittet Easy-2-Combine kan minisliden lätt kombineras med andra komponenter i ett system utan att det krävs ytterligare montageplattor. Eftersom det går att direktmontera MSC med vridmoduler, kolvstångslösa cylindrar, andra styrenheter eller gripdon är den idealisk i många olika industrilösningar, speciellt inom automatisering och hantering.

MSC:s storlek gör den lämplig för kompakta maskinkonstruktioner. Beroende på förutsättningarna för installation, kan sensorer, slaglängdsbegränsningar och luftanslutningar installeras på båda sidorna. Det är också möjligt att installera två minislider parallellt. Med förspänd och därmed glappfri skenstyrning och åkbord urfräst ur ett stycke får MSC maximal stabilitet och hög precision med små toleranser – även vid höga vridmoment och stora laster.

Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620