Minislid som konfigureras efter behov

PUBLICERAD: 26 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Aventics_PI_104_13_MSC_01 - low
Med ett stort antal konfigurationsalternativ blir MSC, den nya minisliden från Aventics, en mångsidig komponent. Diameter, slaglängd, prestanda, styrning, antal kolvar och kopplingar är lätt att definiera med den intuitiva konfiguratorn. MSC finns i flera olika utföranden och kan konfigureras för specifika uppgifter där användaren själv väljer dämpning, ändlägeslås och kompletterande utrustning.

– Aventics lanserar en ny minislid som är liten och kräver minimalt installationsutrymme och som kan konfigureras efter kundens olika automationsbehov, säger Björn Lindberg, teknisk chef på Aventics.

Med gränssnittet Easy-2-Combine kan minisliden lätt kombineras med andra komponenter i ett system utan att det krävs ytterligare montageplattor. Eftersom det går att direktmontera MSC med vridmoduler, kolvstångslösa cylindrar, andra styrenheter eller gripdon är den idealisk i många olika industrilösningar, speciellt inom automatisering och hantering.

MSC:s storlek gör den lämplig för kompakta maskinkonstruktioner. Beroende på förutsättningarna för installation, kan sensorer, slaglängdsbegränsningar och luftanslutningar installeras på båda sidorna. Det är också möjligt att installera två minislider parallellt. Med förspänd och därmed glappfri skenstyrning och åkbord urfräst ur ett stycke får MSC maximal stabilitet och hög precision med små toleranser – även vid höga vridmoment och stora laster.

Aventics är en global tillverkare av pneumatikkomponenter och -system. Företaget är teknikledande inom bland annat industripneumatik, pneumatik i marintekniska lösningar och driv- och transportkedjor för exempelvis glas- och fordonsindustrin. Aventics var tidigare en division inom Bosch Rexroth, men agerar sedan 2014 som ett självständigt företag på marknaden.

Aventics erbjuder sina kunder branschöverskridande, skräddarsydda systemlösningar och tjänster och har flera decenniers praktisk erfarenhet.

Företaget har 2 100 medarbetare över hela världen. Huvudkontoret finns i Laatzen (Tyskland). Aventics har produktionsanläggningar i Laatzen (Tyskland), Gronau/Leine (Tyskland), Bonneville (Frankrike), Eger (Ungern), Lexington (USA) och Changzhou (Kina). Aventics har, förutom sina produktionsenheter, även företagsrepresentation i 40 länder över hela världen.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx