Miljöfokus med etikettmaterial och krympfilm

PUBLICERAD: 9 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari

I Taghleefs utställning på Labelexpo står bland annat biobaserade etikettmaterial och krympfilmer i strålkastarljuset. 

NATIVIA D813.

Taghleef Industries tar med sig nyheter när de ställer ut sitt sortiment på mässan Labelexpo. Två nya produkter lägger fokus på biobaserat och återvinning. Den första etikettfilmen heter NATIVIA D813 och är ett tillägg till företagets IML-portfölj. Den är utvecklad för att dekorera bioplastbaserade behållare.

Krympfilm för pet-flaskor
SHAPE360 TDS, är en krympfilm anpassad för pet-flaskor.

Det andra materialet, SHAPE360 TDS, är en krympfilm för användning till pet-behållare och flaskor. Enligt materialtillverkaren kan filmen krympas ned till 65 procent och är framtagen för att förbättra återvinningen av olika typer av pet-förpackningar med så kallade sleeves.

Självhäftande etiketter

Företaget utökar också sin portfölj med självhäftande etikettmaterial (PLS, Pressure sensitive labels). Företaget introducerar ett sortiment  med toppfilmer som är både BPB-fria och godkända för användning ihop med olika livsmedelsförpackningar.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x