Miljöcertifierat tryckeri

PUBLICERAD: 3 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

antonson etikett ISO 14001-certifikat

”Miljö och kvalitet är viktig för oss och därför är vi extra stolta över att visa att Antonson Etikett i Mölndal, med våra båda ISO-certifieringar, aktivt arbetar för en bättre miljö och har en plan för vårt kvalitetsarbete.
Med glädje kan vi nu meddela att vi numera även är ISO-certifierade enligt ISO 14001. Denna certifiering fokuserar på att ge företag miljöledning och ett verktyg för att effektivisera och rationalisera miljöarbetet. För oss betyder certifieringen att kontoret och tryckeriet i Mölndal dagligen arbetar med att förändra och minska den påverkan vi har på miljön, säger företaget i sin kundtidning.

Antonson Etikett i Mölndal har ett miljöledningssystem som uppfyller kraven enligt SS-EN ISO 14001:2004 vad gäller tillverkning och försäljning av etiketter.

ISO 14001 är ett samlingsbegrepp för ett företags miljöledning och ett vertyg för att effektivisera och rationalisera företags och organisationers miljöarbete. Certifieringen betyder  att kontoret och tryckeriet i Mölndal dagligen arbetar med att förändra och minska påverkan på miljön.

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

ABB och Pace i samarbete om koldioxidavskiljning

ABB ingår ett partnerskapsavtal med Pace CCS för att utveckla tekniken för infångning av CO2.
ABB1x

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx