Förpackningscenter på gång

PUBLICERAD: 10 juni 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Metsä Boards design- och utvecklingscenter är planlagt att stå färdigt under 2020.

Metsä board meddelar att de kommer att etablera ett nytt design- och utvecklingscenter för att kunna skapa framtidens kartong- och förpackningslösningar.

Anläggningen går under namnet Paperboard and Packaging Excellence Centre och kommer att upprättas i Äänekoski i Finland. Metsä Board, som ingår i Metsä Group, kommer i centret att kombinera avancerad förpackningsdesign med forskning och utveckling för att ta fram nya kartong- och förpackningslösningar. Platsen kommer att omfatta kontor, ett laboratorium, resurser för forskning och utveckling samt en designstudio med modern teknik för förpackningar, samt ett center för kundrespons.

– Det nya Excellence Centre kommer att möjliggöra en lång rad samarbeten, speciellt inom området holistisk design, längs hela värdekedjan. Vi kommer att kunna arrangera workshops inom förpackningsdesign och innovationsdagar tillsammans med våra kunder och partners för att visa hela potentialen av våra lätta kartongprodukter av färskfiber, säger Sari Pajari, sälj- och verksamhetsansvarig på Metsä Board, i ett pressmeddelande.

Centret är perfekt beläget i ett världsunikt bioekonomiskt ekosystem. På området finns många verksamheter inklusive Metsä Groups nästa generations bioproduktfabrik, Metsä Boards kartongbruk, Pro Nemus besökscenter och en demonstrationsanläggning för Metsä Spring och japanska Itochu Corporation där produktion av textilfiber startas i slutet av 2019.

Metsä Board har satt upp målet att förpackningscentret  ska vara i drift under 2020. Beläget i området finns många andra verksamheter inklusive Metsä Groups bioproduktfabrik, Metsä Boards kartongbruk, Pro Nemus besökscenter och en demonstrationsanläggning för Metsä Spring och japanska Itochu Corporation där produktion av textilfiber startas i slutet av 2019.

Läs vidare

Metsä Board utvecklar nya lätta förpackningar av mikrowell för HejBuddy

Metsä Board, har utvecklat en mångsidig, platsbesparande reklamförpackning för HeyBuddy, ett finskt kosmetikamärke. Den nya lätta förpackningen erbjuder flexibilitet, har en lyxig framtoning och är tillverkad av mikrowell av Metsä Boards vita kraftliner.
Hejbuddy_4

Hur designar man om 3 500 förpackningar?

Hur designar man om 3 500 förpackningar? För att få svar på det har Cap&Design pratat med Martin Bergström, design director på Bedow, som gett oss inblick i hela processen med Coops förpackningar.
1

Axfood använder AI som AD i kampanj

Axfood har tagit fram ett egenutvecklat AI-verktyg som fått designa det egna varumärket Garants mjölkförpackningar. Verktyget är utvecklat utifrån Axfoods tidigare experimenterande med AI och har på så vis lärt in vad företaget och dess varumärken står för, både när det gäller produkter och designspråk.
Ax1x

Avantium och Plastipak i samarbetsavtal om polyetenfuranoat (PEF)

Polyetenfuranoat (PEF) är ett material som varit omtalat i ett antal år. Ett spännande biomaterial med egenskaper som överträffar PET både när det gäller barriär och styrka. För några år sedan var kemijätten BASF en del av utvecklingen av materialet tillsammans med nederländska Avantium, men samarbetet upphörde och utvecklingen försenades. Nu är materialet på väg ut på marknaden.
pef-bottle-toppx

Senaste nytt

Flygande start för Epsons etikettsatsning

Epson har tillverkat etikettpressar i över ett decennium, men i Norden har företagets fokus varit mer på traditionellt tryck. Tills nu. För ungefär ett år sedan gjordes en etikettsatsning även här i norr.
Epson 1

Tillbaka på Scanpack efter förvärvet förra mässan

Inför förra Scanpack-mässan 2022 kom nyheten att NI Solutions förvärvat Uniprint. Det betydde ett tillskott av mindre etikett- och specialskrivare. I år var de tillbaka för att visa produkter inom detta segment, men även inom bland annat efterbehandling.
NI Solutions

Intresset för 3D-print börjar vakna i förpackningsindustrin

Krones användning av 3D-printing har fått spridning i förpackningsbranschen. Det märkte återförsäljaren 3DVerkstan av som ställde ut på Scanpack tillsammans med leverantören Ultimaker.
3DV 1

STOK Emballage köper delar av BEWI

En större affär i den nordiska förpackningsbranschen tillkännagavs under Scanpack. Det är det danska företaget STOK Emballage som köper förpackningsverksamheten i norska BEWI.
BEWIx