Mäter kulör på flexibel film

PUBLICERAD: 18 april 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Largo eXact Xp 2

Nu lanserar Largos partner, X-Rite Pantone, en ny modell till sin prisbelönta eXact-serie. Den nya modellen heter eXact Xp och är utvecklad speciellt för att hjälpa tryckare och konverterare att mäta kulörer på flexibla filmmaterial.

För vissa typer av filmer kan orienteringen av mätinstrumentet, i förhållande till filmens extruderingsriktning, påverka mätresultatet. Ofta blir mätningarna inkonsekventa och icke repeterbara vilket resulterar i tidsödande omarbetningar och avfall. eXact Xp eliminerar detta problem och hjälper användaren att noggrant och konsekvent mäta på en mängd olika filmsubstrat, inklusive laminerade och strukturerade material.

X-Rite eXact Xp stöder mätlägena M0, M1, M2 och inkluderar samma funktioner som övriga enheter i eXact-serien av spektrofotometrar, även X-Rite eXact Scan.

Largo AB har sedan starten 1971 marknadsfört och sålt programvaror och spektrofotometrar för kulörmätning. Under årens lopp har allt fler agenturer tillkommit och idag levererar Largo allt från mät- och kontrollinstrument i fickstorlek för fältet, till ett komplett nätverk med kulörmätningssystem i produktions- eller butiksmiljö.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}