Mat & Emballage i Norge

PUBLICERAD: 19 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

multivac

Mat & Emballasje är det nya namnet på NEF-dagarna. Det är inte fråga om en ny mässa men den får en ny förpackning. Namnet gör det lättare att förstå konceptet som nu har fokus på nyheter och trender inom livsmedelsindustrin, förpackning och förädling. Mässan går av stapeln 4 – 6 februari nästa år, så det kan vara bra att sätta ett kryss i kalendern redan nu.

Förpackningen blir allt viktigare, det pågår en mer spännande utveckling än någonsin tidigare. Förpackningen anses allt mer som en del av produkten eftersom det är helheten som marknadsför och profilerar varumärket.

Vi ser också att förpackningen blir allt mer aktiv i kommunikationen med konsumenten och de intelligenta medlen som RFID och QR-koder blir vanligare. Samtidigt ökar myndigheternas krav när det gäller livsmedelssäkerhet, hållbar utveckling, optimering och återvinning.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex