Mässfokus: Flexibla maskiner för hållbara förpackningar

PUBLICERAD: 19 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Den hybrida förpackningsmaskinen Paper X ger möjlighet för användare att förpacka produkter i antingen papper eller film i en och samma maskin. Foto: Pressbild

Förpackningsspecialisten Hugo Beck slår på stora trumman under Packnorth. De visar upp sitt samlade utbud med skräddarsydda horisontella filmförpackningsmaskiner, flowpack- och pappersförpackningsmaskiner, automationslösningar och system för efterbearbetning av trycksaker.
– Högsta kvalitet när det gäller förpackningsutseende, maskintillgänglighet och effektivitet är det som utmärker oss som företag, säger företagets vd Timo Kollman.

Förpackningsmaskiner från Hugo Beck används globalt inom många olika sektorer för ett brett utbud av produkter, volymer och förpackningsstilar. De har ett nätverk av försäljningspartners, liksom Hugo Beck Nordic i Stockholm under ledning av vd:n Per Lagerblad som kommer att ta rodret under Packnorth-mässan 10–12 maj och stå för direktkommunikationen med mässbesökarna, varvat med flertalet produktpresentationer.

Hugo Becks vd i Tyskland Timo Kollman. Foto: Pressbild

Timo Kollman, vd i Tyskland, säger att hög flexibilitet och modularitet är de viktigaste egenskaperna hos Hugo Beck maskiner för att uppfylla praktiskt taget alla krav inom sektorn för påse- och krympförpackningar för både primär- och sekundärförpackningar. Dessutom kan Hugo Beck hävda flera årtionden av utvecklingstradition när det gäller automation.

– Vi erbjuder stöd med vår expertis genom hela automationsprocessen, från projektplanering och tillverkning till integrering i komplexa förpackningslinjer.

Förpackningar av papper eller film

På Packnorth-mässan vill Hugo Beck förmedla att de under många år har utvecklat innovativ maskinteknik för att skapa så resurseffektiva och hållbara förpackningar som möjligt i film eller papper. De erbjuder lösningar för olika typer av polyolefin-, polypropen-, polyeten- och kompositfilmer som finns på marknaden. Dessutom monomaterialfilmerna eller filmer tillverkade av upp till 100 procent återvunnet material och bioplaster. De har också maskiner för pappersbaserade förpackningar eller förpackningar med enbart bestrukna eller obestrukna papperskvaliteter.

– Vi tar hänsyn till att varje företag har sina egna unika krav för att förpacka sina varor. Vi måste därför se till att våra kunder kan välja det bästa materialet – oavsett om det är någon typ av film eller papper – utifrån deras specifika produkttillämpning och hållbarhetsmål. Det finns inte enbart en lösning. Att ge våra kunder valmöjligheter är nyckeln.

Typiska e-handelsförpackningar som Hugo Beck har maskinlösningar för. Foto: Pressbild
Hybridmaskin i fokus

Hållbara förpackningar står i fokus på mässan:

– I strävan att minimera användningen av plast kommer vi att belysa hur materialbesparingar på 15–70 procent kan kombineras effektivt med effektivitetsökningar i produktionen av flowpack, polypåsar och krympförpackningar, säger han och lyfter fram förpackningsmaskinen Paper X. En hybridversion som ger möjlighet för användare att förpacka produkter i antingen papper eller film i en och samma maskin. De visar också varierande automationslösningar i linje med Industri 4.0.

förpackningsmaterial. Per Lagerblad, vd för Hugo Beck i Norden, utlovar innovativ maskinteknik för förpackningsindustrin på Packnorth-mässan, 10–12 maj. Foto: Pressbild

Efterfrågan på alternativa förpackningslösningar har ökat enormt de senaste två åren, enligt Timo Kollman.

– Även om ämnena återvinningsbarhet, koldioxidavtryck, biologisk nedbrytbarhet och förpackningarnas cirkulära ekonomi inte är nya har brådskan och medvetenheten i branschen att bli aktiv, bortom att bara prata, ökat avsevärt.

Alternativ för e-handelsförpackningar

Han ser särskilt inom e-handeln att det finns fler initiativ för att minska mängden och användningen av plast och andra förpackningsmaterial, till exempel genom att minska påsarnas storlek eller använda material med återvunnet innehåll och öka återvinningsgraden.

– Vår maskinteknik stöder detta genom att minimera materialförbrukningen under hela förpackningsprocessen – genom att endast använda den film eller det papper som verkligen behövs. En nyutvecklad maskinserie som är särskilt anpassad till kraven för förpackningar för e-handel erbjuder maximal flexibilitet i valet av hållbara förpackningstyper och förpackningsmaterial.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x