Mässfokus: Flexibla maskiner för hållbara förpackningar

PUBLICERAD: 19 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Den hybrida förpackningsmaskinen Paper X ger möjlighet för användare att förpacka produkter i antingen papper eller film i en och samma maskin. Foto: Pressbild

Förpackningsspecialisten Hugo Beck slår på stora trumman under Packnorth. De visar upp sitt samlade utbud med skräddarsydda horisontella filmförpackningsmaskiner, flowpack- och pappersförpackningsmaskiner, automationslösningar och system för efterbearbetning av trycksaker.
– Högsta kvalitet när det gäller förpackningsutseende, maskintillgänglighet och effektivitet är det som utmärker oss som företag, säger företagets vd Timo Kollman.

Förpackningsmaskiner från Hugo Beck används globalt inom många olika sektorer för ett brett utbud av produkter, volymer och förpackningsstilar. De har ett nätverk av försäljningspartners, liksom Hugo Beck Nordic i Stockholm under ledning av vd:n Per Lagerblad som kommer att ta rodret under Packnorth-mässan 10–12 maj och stå för direktkommunikationen med mässbesökarna, varvat med flertalet produktpresentationer.

Hugo Becks vd i Tyskland Timo Kollman. Foto: Pressbild

Timo Kollman, vd i Tyskland, säger att hög flexibilitet och modularitet är de viktigaste egenskaperna hos Hugo Beck maskiner för att uppfylla praktiskt taget alla krav inom sektorn för påse- och krympförpackningar för både primär- och sekundärförpackningar. Dessutom kan Hugo Beck hävda flera årtionden av utvecklingstradition när det gäller automation.

– Vi erbjuder stöd med vår expertis genom hela automationsprocessen, från projektplanering och tillverkning till integrering i komplexa förpackningslinjer.

Förpackningar av papper eller film

På Packnorth-mässan vill Hugo Beck förmedla att de under många år har utvecklat innovativ maskinteknik för att skapa så resurseffektiva och hållbara förpackningar som möjligt i film eller papper. De erbjuder lösningar för olika typer av polyolefin-, polypropen-, polyeten- och kompositfilmer som finns på marknaden. Dessutom monomaterialfilmerna eller filmer tillverkade av upp till 100 procent återvunnet material och bioplaster. De har också maskiner för pappersbaserade förpackningar eller förpackningar med enbart bestrukna eller obestrukna papperskvaliteter.

– Vi tar hänsyn till att varje företag har sina egna unika krav för att förpacka sina varor. Vi måste därför se till att våra kunder kan välja det bästa materialet – oavsett om det är någon typ av film eller papper – utifrån deras specifika produkttillämpning och hållbarhetsmål. Det finns inte enbart en lösning. Att ge våra kunder valmöjligheter är nyckeln.

Typiska e-handelsförpackningar som Hugo Beck har maskinlösningar för. Foto: Pressbild
Hybridmaskin i fokus

Hållbara förpackningar står i fokus på mässan:

– I strävan att minimera användningen av plast kommer vi att belysa hur materialbesparingar på 15–70 procent kan kombineras effektivt med effektivitetsökningar i produktionen av flowpack, polypåsar och krympförpackningar, säger han och lyfter fram förpackningsmaskinen Paper X. En hybridversion som ger möjlighet för användare att förpacka produkter i antingen papper eller film i en och samma maskin. De visar också varierande automationslösningar i linje med Industri 4.0.

förpackningsmaterial. Per Lagerblad, vd för Hugo Beck i Norden, utlovar innovativ maskinteknik för förpackningsindustrin på Packnorth-mässan, 10–12 maj. Foto: Pressbild

Efterfrågan på alternativa förpackningslösningar har ökat enormt de senaste två åren, enligt Timo Kollman.

– Även om ämnena återvinningsbarhet, koldioxidavtryck, biologisk nedbrytbarhet och förpackningarnas cirkulära ekonomi inte är nya har brådskan och medvetenheten i branschen att bli aktiv, bortom att bara prata, ökat avsevärt.

Alternativ för e-handelsförpackningar

Han ser särskilt inom e-handeln att det finns fler initiativ för att minska mängden och användningen av plast och andra förpackningsmaterial, till exempel genom att minska påsarnas storlek eller använda material med återvunnet innehåll och öka återvinningsgraden.

– Vår maskinteknik stöder detta genom att minimera materialförbrukningen under hela förpackningsprocessen – genom att endast använda den film eller det papper som verkligen behövs. En nyutvecklad maskinserie som är särskilt anpassad till kraven för förpackningar för e-handel erbjuder maximal flexibilitet i valet av hållbara förpackningstyper och förpackningsmaterial.

 

Läs vidare

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x