Mässa för lyxförpackningar växer

PUBLICERAD: 30 januari 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Hållbart är temat på förpackningsmässan Luxe Pack i Paris.

Mässan Edition Spéciale by Luxe Pack fortsätter i Paris, och fokus ligger på marknaden för lyxförpackningar. Temat som ska genomsyra de två mässdagarna är hållbara förpackningar och en ansvarsfull konsumtion.

Mässarrangören har hört sig för med varumärkesägare och förpackningstillverkare i premiumsegmentet om vad som är på tapeten i branschen. Hållbar utveckling står högt i kurs och ses som nyckelfaktorn i framtidens förpackningsinnovationer.

– Övertygade kring mångfalden inom det här ämnet så kommer Edition Spéciale by Luxe Pack att presentera ännu mer hållbara förpackningslösningar och bjuda på rikt innehåll när vi tillsammans går vidare i att designa morgondagens hållbara förpackningar, säger Fabienne Germond, chef för Luxe Packs mässor.

Fler utställare än i fjol

Mässan kommer att äga rum vid Carreau du Temple i Paris den 26 och 27 maj 2020. På plats finns 75 utställare, vilket är en ökning med 18 procent jämfört med 2019 års upplaga. Uppskattningsvis räknar arrangören med  2 000 besökare till mässan.

Panelsamtal med företagsledare

Under de två dagarna är en rad företagsledare i förpackningsindustrin på plats och medverkar i panelsamtal om olika miljövänliga förpackningslösningar där miljön står i fokus. Upp till diskussion är bland annat naturmaterial, lättviktsförpackningar, återfyllningsbara förpackningar och växtbaserade material. Det hålls också flera konferenser med ämnen som e-handel, förpackningstrender på olika kontinenter och förpackningsdesign.

75 företag ställer ut på Luxe Pack i Paris, 26-27 maj vilket varvas med panelsamtal och seminarier med mera.
Start up-företag pitchar idéer.

Unga materialinnovatörer får också göra sina röster hörda när flera start up-företag får möjlighet att pitcha sina idéer. Authentic Materials har utvecklat  återvinningsprocesser för avfall från material som läder, trä eller horn och förvandlat dem till blandade material och kompositer riktade mot lyxmarknaden. Ett annat företag är Green Gen Technologies har tagit fram en flaska tillverkad av linnefibrer och trädkåda som är biologiskt nedbrytbart (om det krossas) och är motståndskraftigt när det kommer till  temperaturvariationer.

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x