Märks med maskinpremiärer

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Märkningsspecialisten Domino slår till med två nyheter i Empack-montern. En maskin för framkantsmärkning av produkter och en robotlösning märker upp objekt på alla sidor.

Dominos nya maskin för framkantsmärkning.

Domino tar fasta på att visa upp sina olika typer av  industriella märkutrustningar med tekniker som bläckstråle, laser och termotransfer och etikettering.

– När det gäller märkutrutrustning är vi klart marknadsledande. Vi är totalt 35 personer i Sverge som jobbar med det här med lokalkontor utspridda över hela landet, säger Fredrik Elmér, försäljningschef på Domino

Två produkter sticker ut på Empack:

– Vi har en ny produkt för framkantsmärkning av kartonger med etikett. Det är en helt ny maskin som vi visar här på mässan.

Förbättrad säkerhet

Fokus i maskinutvecklingen har varit på operatörssäkerhet.

– Man har byggt bort alla klämrisker i maskinen.

Maskinen skriver ut en etikett på en vakuumplatta och så viks vakuumplattan ner framför produkten. När produkten kör på vakuumplattan så tar den med sig etiketten. Fredrik Elmér har höga förväntningar på försäljningen:

– Det är en stor produkt och framkantsmärkning är ganska vanligt. Vi har byggt om produkten så att den klarar nya CE-direktiven inom säkerhet.

Robot för märkning
Dominos andra nyhet – en koboltrobot märker upp exempelvis pallar från alla håll och kanter.

Den andra nyheten i montern är en robotlösning från Universal Robot i grunden för att kunna märka objekt på flera olika sidor för att skapa effektivitet i ett produktionsflöde. Det kan exempelvis gälla för pallmärkning. Oavsett om det är olika pallhöjder så kan man mäta in höjden och applicera märkningen.

– Det är en kobolt. Den kan arbeta utan att ha skyddsgrindar runt sig.

Fredrik säger att mässan är jätteviktig mässa för företaget och de ställer ut både på Empack och Scanpack

Ett annat stort affärsområde för Domino riktar in sig på etikettpressar med inkjetteknik, något som Pack Sweden rapporterade om när företaget ställde ut härom veckan på mässan Labelexpo i Bryssel.

 

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x