Marbach får fotfäste i Skandinavien via köp av Stållinjestans Laserform

PUBLICERAD: 4 april 2024
UPPDATERAD: 3 april

Marbach expanderar till Skandinavien via förvärv av Stållinjestans Laserform AB i Sverige.

Stanstillverkaren Marbach expanderar till Skandinavien genom köp av Stållinjestans Laserform AB i Malmö. Sedan 1 april är Stållinjestans en del av den globalt aktiva Marbach Group. De tidigare ägarna av Stållinjestans, Martin och Sarah Rönngard, kommer att fortsätta leda företaget.
– Vi är mycket glada att välkomna Stållinjestans, ett välkänt, framgångsrikt och marknadsledande företag i Skandinavien, som en ny medlem i Marbach-familjen, säger Marbachs försäljningsdirektör Jan Brunner.

Stållinjestans VD Martin Rönngard om försäljningen till Marbach:
– Sedan jag och min syster tog över familjeföretaget från vår pappa har vi vuxit kraftigt. Vi har automatiserat vår produktion och kraftigt utökat vår marknadsandel och vår service. Vi vill fortsätta på denna väg i framtiden och nå nästa nivå för att kunna erbjuda våra kunder ännu mer kvalitet, teknik och prestanda, säger Martin Rönngard.

– Vi insåg snabbt att detta knappast skulle vara möjligt som en liten, oberoende stanstillverkare. Marbach Group är den perfekta lösningen för oss att förverkliga vår vision. Jag är säker på detta: som en del av världsmarknadsledaren inom stansteknik har vi nu möjlighet att nå nästa nivå. Min syster och jag är mycket glada över att vi aktivt kan forma framtiden och fortsätta att stödja företaget i dess utveckling. Det kommer att bli en spännande resa för oss och en resa som vi ser mycket fram emot.

– För oss är förvärvet av Stållinjestans en unik möjlighet att ytterligare utöka vår närvaro i norra Europa. Hittills har vi endast representerats i Skandinavien av vår säljare Niclas Kämpe. Med en egen produktionsanläggning i Sverige är vi nu mycket närmare våra kunder. Detta gör oss inte bara mer flexibla, utan våra kunder i Skandinavien kan dra ännu mer nytta av Marbachs välkända prestanda och tjänster, tillägger Jan Brunner.

Stållinjestans är den marknadsledande stanstillverkaren i Skandinavien med säte i Malmö. 3:e generationens familjeföretag grundades 1958 av Stig Rönngard och 1990 kom andra generationen, Per-Olof Rönngard, in i företaget. 2015 tog Martin och Sarah Rönngard över ledningen av företaget.

Läs vidare

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Här får plastförpackningar skulden igen

I de flesta fall blir vi glada när media skriver om oss och plaståtervinning. Men nu har det blivit väldigt fel skriver Svensk Plaståtervinning på LinkedIn. Det handlar om en artikel som blandar ihop plastförpackningar med övrigt plastavfall. Så här skriver Svensk Plaståtervinning.
Aftonx

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy