Marabou mjölkchoklad får ansiktslyftning

PUBLICERAD: 8 februari 2024
UPPDATERAD: 8 februari

Marabous chokladkakor får ett nytt, modernare utseende men den unika smaken och den välkända gula färgen med röd logotyp kommer att finnas kvar.

 Marabou lanserades 1916 och har en lång historia av att förnya och utveckla sitt varumärke för att fortsätta tilltala konsumenterna. Under 2024 lanserar Marabou en uppdaterad chokladkaka och förpackning med ett nytt och lekfullt utseende. Designen är trogen Marabous svenska arv och historia samtidigt som den blir mer färgglad och distinkt.

Individuell färg och ny form

Marabouförpackningen får en ny och upplyftande design som lyfter fram chokladen – bland annat genom det större M:et som får ett unikt utseende för varje smak. Dessutom får förpackningen större text, en tydligare Cocoa Life märkning, portionsmärkning och Made in Sweden symbol.
Utöver förnyelserna på utsidan får chokladkakan en något uppdaterad form. Medan chokladkakan har samma vikt, och därmed lika mycket choklad som tidigare, blir varje ruta tjockare samtidigt som chokladkakan blir kortare, vilket ger en mer generös smakupplevelse.

– Sedan Marabou grundades 1916 har otaliga chokladkakor avnjutits och delats tillsammans med nära och kära. Alla har sin Maraboufavorit, och just den unika smaken hos varje individuell chokladkaka är någonting som vi vill lyfta fram och förstärka ytterligare. Efter arbetet med den nya designen av Marabou, som har pågått i nästan två år, är vi stolta över att äntligen få presentera det nya smak- och lekfulla utseendet. Vi vill genom den nya chokladkakan fortsätta bidra till att skapa fler goda och delade chokladminnen, säger Helena Arver, Senior Brand Manager, Marabou.

En ny hjärtbit

Nytt för i år är även att Marabous mjölkchokladkaka får en hjärtbit och hjärtevärmande budskap på insidan av förpackningen. Till skillnad från det klassiska M:et har kakans sista chokladruta i stället ett graverat hjärta.

– Vår älskade mjölkchoklad är en av våra äldsta produkter och den som flest svenskar associerar med Marabou. Genom att lägga till ett hjärta på den sista rutan, vill vi ge en av Marabous mest ikoniska produkter lite mer kärlek. Oavsett hur du vill använda biten eller vad du vill säga med den, hoppas vi att den blir en härlig och överraskande gest för att visa lite extra uppskattning, säger Helena Arver.

 Modernisering av den svenska fabriken

Uppdateringen av förpackningen och formen sker i samband med att Marabou-fabriken i Upplands Väsby, som invigdes 1976, får en ny produktionslinje som är ett resultat av en investering om 200 miljoner SEK från Mondelēz International.

Det är en investering i Upplands Väsby som framtidssäkrar svensk produktion. Ett bevis på tillväxtmöjligheter på den svenska marknaden, som nu får en av de största produktionslinjerna i världen för tillverkning av chokladkakor. Produktionslinjen beräknas tillverka 28–29 000 chokladkakor per timme vilket ökar befintlig kapacitet med minst en tredjedel.

Läs vidare

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a