Mångsidiga bordsskrivare för märkning

PUBLICERAD: 27 november 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Två instegsmodeller från Zebra släpps på marknaden. Små mångsidiga etikettskrivare för märkning av leveranser, paket och småkomponenter med mera.

Danska märkningsleverantören Norris Print-Tech är partner till Zebra Technologies som nu lanserar två nya etikettskrivare av mindre storlek, klassade som instegsmodeller. Modellerna heter ZD420 och ZD620 kan hantera allt från thermoutskrivna prislappar till fraktetiketter, typskyltar till exempelvis vitvaror eller märkning av småkomponenter. Utskriftsupplösningen på bordsskrivarna är antingen 200 dpi eller 300 dpi beroende på vilken kvalitet som önskas, då det kan handla om bland annat streckkoder och små typsnittsstorlekar.

– Vi förväntar oss helt klart att de mest använda modellerna blir Zebra ZD420d (termodirekt) för till exempel frakt- och kollietiketter, och Zebra ZD420t (printing termotransferband) som ger ett beständigt och hållbart tryck som inte försvinner av sig självt, säger Jörgen Barkholt, marknadschef på Norris Print-Tech och tillägger:

– ZD420t-skrivaren är således modellen för typskyltar och många andra märkningsuppdrag,
där trycket inte försvinner av sig självt, oavsett om det gäller utskrift på papper eller plastmaterial.

ZD420-modellerna kommer med färgdisplay. För att ansluta till ett trådlöst nätverk är en ZD620-skrivare att föredra.

Läs vidare

Festlig inledning på Scanpack för Konica Minolta

Scanpack hade bara haft öppet en timme när Konica Minolta korkade upp bubblet. Detta för att fira försäljningen av en etikettpress tillsammans med köparen, Knut Lundéns Tryckeri.
Konica 1

Dominos nya printer skriver med hög hastighet på flaskans förslutning

Domino Printing Sciences har lanserat ett nytt sortiment av snabba produkthanterings- och utskriftslösningar utformade för att stödja dryckestillverkare och hjälpa dem att leverera förpackningar utan etiketter på flaskor av miljö- och lagstiftningsskäl. Det nya sortimentet skriver ut variabel data och maskinläsbara koder, inklusive QR-koder, på förslutningar för HDPE-förpackningar.
Dominov

Epson lanserar ny etikettprinter

Nya ColorWorks C8000e från Epson producerar etiketter med både hög kvalitet och i hög hastighet samtidigt som den minskar kostnader och avfall som vanligtvis förknippas med traditionell, analogbaserad etikettutskrift.
epson-location-shoot.5x

UPM Raflatacs nya etikettmaterial kompatibelt med återvinning av HDPE och PP

I början av sommaren lanserade UPM Raflatac New Wave, ett pappersetikettmaterial som är kompatibelt med återvinning. Det är det första RecyClass-certifierade pappersetikettmaterialet som erhåller en Letter of Compatibility för användning på förpackningar av HD-polyeten och polypropen (PP).
UPM

Senaste nytt

Flygande start för Epsons etikettsatsning

Epson har tillverkat etikettpressar i över ett decennium, men i Norden har företagets fokus varit mer på traditionellt tryck. Tills nu. För ungefär ett år sedan gjordes en etikettsatsning även här i norr.
Epson 1

Tillbaka på Scanpack efter förvärvet förra mässan

Inför förra Scanpack-mässan 2022 kom nyheten att NI Solutions förvärvat Uniprint. Det betydde ett tillskott av mindre etikett- och specialskrivare. I år var de tillbaka för att visa produkter inom detta segment, men även inom bland annat efterbehandling.
NI Solutions

Intresset för 3D-print börjar vakna i förpackningsindustrin

Krones användning av 3D-printing har fått spridning i förpackningsbranschen. Det märkte återförsäljaren 3DVerkstan av som ställde ut på Scanpack tillsammans med leverantören Ultimaker.
3DV 1

STOK Emballage köper delar av BEWI

En större affär i den nordiska förpackningsbranschen tillkännagavs under Scanpack. Det är det danska företaget STOK Emballage som köper förpackningsverksamheten i norska BEWI.
BEWIx