Lyckat samarbete med slutkunden som vinnare.

PUBLICERAD: 23 juni 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Mettler Toledo - Lydotec
Sedan ett par år tillbaka har Mettler Toledo ett framgångsrikt samarbete med företaget Lydotec AB i Kågeröd. Företaget tillverkar bland annat transportörer och utkastsbanor, till de metalldetektorer som Mettler Toledo tillverkar.

Samarbetet innebär att kunden, oftast en livsmedelsproducent, får en skräddarsydd helhetslösning när de beställer en metalldetektor – en för ändamålet specialanpassad metalldetektor med slutmontage och all utrustning som behövs därtill.
– Slutkunden behöver inte tänka på något annat än att beställa en metalldetektorlösning av Mettler Toledo. Tillsammans löser vi sedan allt. Mettler Toledo levererar måtten och hos oss görs, skärning, slutfinish, elinstallation och slutmontage. En mycket smidig lösning där kunden endast behöver ha en enda kontakt för hela lösningen, säger Magnus Jorsell, ägare och vice VD på Lydotec AB.

Lydotec AB startade 1988 av Magnus Jorsells kollegas far. Magnus köpte ut grundarens andel när denne gick i pension 2011 och är även sedan dess vice VD för företaget. I dag är de ca 20 anställda.
Företaget levererar transportörlösningar och liftar till främst livsmedelsbranschen. Till Mettler Toledo är det nästan uteslutande bandtrasportörer. Tillsammans har de kunder i Sverige, Norge, Danmark, Baltikum och Grönland.

– Enkelhet lönar sig. Kunderna vänder sig till Mettler Toledo för att beställa en metalldetektor och vi på Lydotec tar hand om själva transporten från punkt a till punkt b genom detektorn, säger Magnus Jorsell.
Samarbetet har inneburit att kunderna har ökat stadigt. De uppskattar smidigheten i beställningen.

– Jag är mycket nöjd med samarbetet med Mettler Toledo. De har en hög ambition att allt ska bli så bra som möjligt. Beslutsvägarna mellan oss och dem är korta och smidiga. Vi har ett bra samarbete även på det rent personliga planet. Det är högt i tak och alltid glada miner när vi genomför våra projekt tillsammans, säger Magnus Jorsell.

I branschen är Mettler Toledo ensam om att erbjuda en totallösning med projektering, tillverkning, installation, montering och elinstallation. I framtiden hoppas Magnus Jorsell att detta koncept ska utvecklas ännu mer.

– Jag ser stor utvecklingspotential att bredda leveransen ännu mer för att förenkla för slutkunden. Kunden uppskattar att kunna lämna över helhetsansvaret till en enda leverantör, utan krångel, säger Magnus Jorsell.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620