Löser vidhäftningsproblem på obehandlad PP

PUBLICERAD: 15 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

sicatechFör tryck på polypropen (PP) är det bästa att förbehandla med corona (elektroniskbehandling) för att uppnå vidhäftning av tryckfärgen. Flamning är inte att föredra då öppen låga används vilket ökar brandrisken och vanligtvis även höjer temperaturen vid tryckmaskinen.

Det finns också möjlighet att kemiskt behandla materialet med vidhäftningsprimer PP, används för ytbehandling av produkten eller med blandning av vidhäftningsmedel PP1 eller PP2 direkt i tryckfärgen. Vidhäftningsprimer och vidhäftningsmedel kan även användas för tryck på andra plastmaterial och i vissa fall även metaller (ex. aluminium). Användningen är begränsad till Sericom Serie 1015, 2000 och 2000PP.

Företaget Sicatech har också en ny tryckfärg Sericom Serie 2000PP för tryck på obehandlad polypropen (PP) som kan användas både som 1- och 2-komponentsfärg där även vidhäftningsmedel PP1 eller PP2 kan tillsättas för att ytterligare förbättra vidhäftningen.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx